duuuuuktig Sammy

Hoppträning för Viktoria då: Vi höll det väldigt basic så klart. Först travade vi över några travbommar på ena långsidan i båda varven. Sedan blev det ett litet kryss som vi hoppade i galopp. Han hade spetsade öron hela tiden för hinder är till för att hoppas över! :D
När vi hade hoppat krysset 2-3 gånger åt varje håll (med lite andningspauser emellanåt) så gick vi över till andra långsidan där det stod 2 kryss med 6-7 språng emellan. Det blev en liten serpentin-båge mellan dom 2 hindrena då han inte riktigt var beredd på att hoppa hinder nummer 2 också men han hoppade utan att tveka iaf. Andra gången gick han nästan spikrak och sedan bytte vi varv igen. Medans vi skrittade lite blev ett av kryssen en liten oxer och det andra krysset blev ett räcke med en grind under. Han tittade till lite på grinden men som Viktoria sa "Han är inte tittig utan han kollar bara läget." så även denna hoppade han klockrent. Sen hoppade vi linjen en tredje och sista gång och avslutade där.
Oxern och räcket låg väl på 50-60cm och han hoppade så fint så. Han är rätt olik Ophelia- hon tar gärna ett extra-steg när det inte blir perfekt medans han hoppar av utan mellansteg så att det hellre blir lite långt.
Allt som allt en lyckad träning och ett perfekt avslut för Sammys rid-år då han ska få vila nu till slutet på januari.
 
Kommentarer

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (bara jag som ser)

Blogg/Hemsida

Din kommentar

Trackback
RSS 2.0