tors och fre

Kom nyss hem från Pernilla och familj där jag var hela eftermiddagen och kraschade även fredags-myset. ;) Trevlig familj det där.
Igår skulle jag har ridit upp till Tokarp för att hoppa tillsammans med Lena och Myran men när jag kom fram var dom tvungen att köra ut foder först. Då jag skulle iväg senare så hade jag bråttom och kunde inte vänta på dom så jag red lite själv i paddocken- utan bommar.
Gjorde samma övningar som senast när jag tränade för Ingela- mycket volter och serpentiner där han skulle böja igenom ordentligt.
Började först i skritt på fyrkanten och la volter var 4. till 5. meter och bytte sedan varv. Efteråt blev det serpentiner med volter och sedan började jag trava på stora volten.
Han kändes mycket mjukare och släppte efter fortare så spänningarna i bogarna är nästan borta. Red även 8-volter på lite längre tyglar i kortare trav med nedsittning och då började han stegvis bära sig själv.
Som avslut tog jag lite galopp åt varje håll och då fick jag faktiskt driva lite samtidigt som det kändes som om han skulle börja bocka när som helst. Knepigt...
Promenerade sedan hem med honom då han var lite trött i huvudet.
Idag fick han vila, det har han förtjänat.
Jag förberedde allt hö för hela helgen då jag ska var borta både lördag och söndag.
I morgon är jag med Sammy hos Pernilla där han ska få visa upp en sele samt sadelutprovning och på söndag ska jag ju till Eurohorse.
Det är min helg i grova drag och jag hoppas kunna uppdatera lite live och med bilder. Ni får en gammal så länge...
Sammy i somras
 

fribiljetter

Idag kom även mina fribiljetter till Eurohorse!
Dom gäller när som så jag kommer boka söndag, det är enda dagen jag kan.
Även om jag inte kan shoppa något så är det rätt kul att bara gå omkring och titta på alla fina saker.
 

tisdag & onsdag

I går hade jag tänkt att rida ut med Sammy men jag fick mycket spänningar i nacken/axlar bara så där att jag struntade i det och longerade honom istället.
Det blev lite övergångar trav-galopp-trav och detta tyckte han då var jätte-jobbigt men skötte sig bra.
Efteråt åkte jag till Pernilla och tjata "lite"- från typ 15 till 19.30 är väl lite, right? :)
Idag däremot blev det uteritt.
Red ner till banvallen och fortsatte med övergångar. Började först med trav-skritt-trav och det gick mycket bättre än i helgen. Det ser fortfarande inte snyggt ut men han saktar av nästan direkt iaf. Fortsatte sen med några trav-galopp-trav övergångar och det gick hyffsat. Han fattade rätt galopp 6 av 8 gånger så jag är nöjd.
Det blev även lite dikesträning, igen, då han inte ville över diket som går till en av våra klätterbackar. Jag var tvungen att hoppa av då han började att kasta sig och småstegra. Är jag själv går hag inte på honom lika "hårt" som när jag har sällskap- händer det nåt är det bättre att ha någon med sig.
Hur som fick han gå över diket fram och tillbaks ett antal gånger tills han bara klev över istället för att hoppa. Då hoppade jag upp igen och red över 2 gånger. Det blev då hopp ändå men han gick över utan att tveka iaf. Efter diket kommer det direkt en mindre men rätt så brant backe och han fortsatte att galoppera uppför denna.
Tyvärr tappade han en sko nånstans på vägen men som tur är skulle hovslagaren komma till stallet och sko båda tjejer så han slog på en ny.
Dampbarnet leker med kedjan innan utsläpp...
 

dampus barnus

När jag kom hem efter jobbet släppte jag ut båda tjejer och gick sedan med Sammy bort till sadelmakeriet. Vi skulle ställa in en sele på honom som han ska få visa upp på lördag när butiken öppnar.
Han var så taggad så han taktade nästan hela vägen. Vårkänslor i massor och lite blåst på detta=überpigg häst. Dessutom kom busmulen precis hela tiden så att man fick passa sig så han inte biter.
När vi nästan var framme kom det 3 lastbilar på rad emot oss. Han tycker dom är lite läskiga i vanlig fall men idag höll han verkligen på att krypa ur skinnet.
Väl framme provade vi selen och efter lite ändringar så satt den som en smäck. Lite pengar så hade jag köpt den på fläcken! Tyvärr får det vänta ett bra tag till innan jag kan köpa en egen.
Vi provade även ett körhuvudlag med skygglappar och han blev så snygg! Kommer ta kort på honom på lördag så ni ska få se det.
När vi kom hem till gården släppte jag honom lite i paddocken för att busa av sig och där gick det verkligen undan. Hoppas han är lite lugnare i morgon när jag ska rida. Det räcker med en avramling just nu. ;)
Iadg fick han för första gången på evigheter sitt hö på backen. Han är rätt rörig i boxen och håller även på att sparka med frambenen när han äter men pga allt negativt som jag har börjat läsa om med slow-feeding-nät tänkte jag testa igen. Jag väntade mig en smärre katastrof men det var faktikst inte så illa.
 
Släppte honom i en rasthage så han kunde äta sitt lunch-hö i lugn och ro...
 
Nu ska jag laga lite käk och titta på serie.
hörs
 

första gången

Idag ramlade jag av Sammy för första gången! Vi red förbi en sådan bom i skogen och han blev rädd för nånting och börja galoppera/småbocka iväg. Då vi skrittade på halvlånga tyglar tappade jag balansen och drutta i backen. Han såg minst lika chockad ut som jag när jag reste mig så det var verkligen inte meningen från hans sida. Hoppade upp igen och sedan fortsatte vi bara hemåt.
Annars gick ridturen bra. Marie var med på Ophelia och den tanten kunde verkligen inte skritta idag... Och hon ska var den vuxna med sina 16 bast!
Hur som skrittade vi genom samhället och över järnvägsspåret (Sammy ville inte gå över idag heller) och travade lite på grusvägarna och klättrade uppför en brant backe. Även Sammy var pigg men han skrittade iaf. ;) På hemvägen gick han direkt över spåret även om han hoppade lite istället för att gå.
I morgon blir det antingen longering eller promenad för honom, får se vad jag känner för.
Just det, frågade lite Viktoria om att anmäla Sammy och mig till en Pay&Jump om 3 veckor och hon tyckte att vi ska tar 70cm och 80cm direkt. Får fundera lite till och vänta iaf till nästa hoppträning innan jag bestämmer mig.
Hörs
 

morgontur

Hade insläpp i morse och red ut direkt på en pigg häst.
Red till banvallen för att trava och galoppera lite och träna lite övergångar. Det är välbehövligt kan jag ju säga. Sammy är en "travhäst"- han gillar att trava och det är den gångarten han är mest bekväm med, får jag en känsla av iaf. När jag började trava var jag tvungen att göra några avsaktningar direkt då han försökte pina iväg med en j*klar fart dock lugnade han sig efter 4-5 avsaktningar. Tyvärr får jag var rätt så bestämd och ta i med hårdhandskarna då han verkligen inte vill lyssna men det blev bättre sen.
Tog även galopp och började med vänster som ju är våran svaga sida. Han fattade rätt galopp och det tog inte så många travsteg som innan. Framsteg. Han fick rulla på en bra bit och under tiden vi galopperade bytte han galopp 3 gånger. Visserligen för att han hoppade till för nånting men ändå. ;)
På hemvägen blev det lite mer övergångar och då han låg på lite till blev det faktiskt trav-halt-trav. Efter några repetitioner var broms-sträckan avsevärt mycket kortare än innan iaf och han reagerade mycket bättre på vikten också. Det kommer nog bli bra.
Pheli och jag på terräng-träning för Viktoria Carlerbäck sommaren 2012. Vårat bästa år med massor av bra träningar och tävlingar. Längtar tills jag kommer ut med Sammy.
Sammy i porträtt. Samma dag som terräng-träningen. Fotot är tagen av min kompis Linnea Köhler.
Sammy som 1-åring hos en kompis. Han gick där 2-3 månader tillsammans med 2 andra 1-åringar, 2 2-åringar och hennes avelshingst.
 

you rule my world

Du betyder allt och lite till för mig... ♥♥♥

mitt hjärta

Var ute på en runda med den bästa igen.
Red upp till Tokarp och bara vände där. Genom samhället skrittade han helt cool-lugn medans järnvägs-spåret var lite läskigt och han ville först inte gå över men det behövdes inte mycket övertalning.
På väg hem kom även tåget men jag stannade ca 100m från övergångs-stället så han inte skulle bli skrämd. Han tyckte det var spännande med tåg men reagerade inte nånting.
Grabben när vi var hemma igen. Finns det godis där?
 

älgmöte

Just det, Sammy och jag mötte en älg ute i skogen. Den bara stod där och tittade på oss när vi kom runt kröken. Vi tittade tillbaka och efter några sekunder bestämde Sammy sig för att vända och gå därifrån. Då jag själv tyckte det var lite obehagligt (dom är ju ändå rätt stora och denna stod bara 20m ifrån oss) lät jag honom hållas. Han fick ingen panik eller så utan bara vände och började gå därifrån. Han var kontaktbar och lyssnade på mig hela tiden.
Inte denna älg, bilden snott på nätet...
 

skoning och ändrad personlighet

Då ska vi se.
Tänkte rida ut med Sammy i måndags men då han bara gick promenader sen hoppträningen (skodde ju honom på vet-station och dom rekommenderade vila/promenader resten av veckan då han var så sulöm) longerade jag honom istället. Och vilken skillnad det var!
Han var ju rätt spänd/låst i bogarna dom senaste veckorna pga ömheten och för att det var halt och knackligt i hagen. Men detta har släppt nästan helt och hållet. Det var länge sen jag såg honom busa och på linan fick jag knappt upp honom i galopp men nu räckte det med en liten smackning och han började direkt. Han såg så nöjd och lycklig ut över att kunna springa utan ömmande fötter. Min fina pojke.
Jag hade gärna fortsatt att ha honom barfota då det är bättre i längden men pga underlaget fick han tunna sulor och det var även på väg igenom så han får ha skor nu tills det har läkt ordenligt och sedan testar vi utan igen.
I går kom det ut en hovis för att sko en annan häst i stallet och han skodde Sammy bak. Det var tur att han kunde tar honom då han faktiskt hade flera små hovbölder i varje hov. Han menade då att Sammy är rätt smärt-tålig då han inte reagerade när han rensade dessa bölder. Och jag har aldrig märkt någon ömhet bak... Men det är ju fram dom belastar mest. Efter skoningen tog vi en promenad på 45min så han fick vänja sig lite vid bakskorna. Just det- även bak var inga problem alls att sko, han var så snäll så.
Idag vågade jag mig upp i sadeln igen efter att han fick lösgaloppera i paddocken. Och j*klar vad han levde rövare! Bocka och sparka och rajsa! Bara att se honom busa igen bevisar att jag fattade rätt beslut, iaf för stunden.
Själva uteritten gick jättebra. Vi red i alla gångarter och han fattade galopp utan några som helst bockningar eller sparkar som han har gjort dom senaste gångerna. Dessutom fick han ett helt annat steg och mer schwung pga skorna.
Nöjd Sammy med mathinken
svansfläta
Hittade denna martingal på logen idag... före
efter

update

I lördags var jag iväg med Sammy på en liten fotoshooting. Vi skulle fota grimmor för Ädelssons Sadelmakeri som ligger "runt hörnet"- det tar ca 20min att gå dit. Dom har butiksöppning den 1/3 så sväng förbi, tycker jag.
Sammy var rätt lätt att fota med spetsade öron då dom har gäss och grisar som han tyckte var väldigt spännande. Iaf tills vi hade kommit till tredje grimman, då började det att bli tråkigt och han började busa och slå med huvudet. Då hände det att han slog sitt huvud rakt på min tumme-> stuckad tumme. Det börjar redan bli bättre så några dagar till sen är det över.
Som tack för att vi ställde upp fick jag välja en grimma. Det blev en orange med reflexer. Jag har ju oftast grimman under tränset när jag rider ut så det är bra att den syns ordentligt. Grimman finns i flera kraftiga färger (blå, rosa, gul, grön, orange) som går lätt att hitta i hagen om hästen skulle tappa den. ;) Den finns även i svart om man vill ha en traditionell färg.
Här är Sammy med sin grimma, ett dåligt mobilkort just nu men jag får dom andra korten också och kommer lägga upp några av dessa.
 
Materialet heter biothane och är väldigt tålig och slitstark. Den amerikanska armén använder sig av detta material. Hittade inte så mycket mer info på nätet just nu men ni kan ju googla själv.
hörs
 

stuckad tumme= ingen ridning

Det är nog inte så bra att rida med en stuckad tumme så det får bli longering för lillgrabben.
Skriver senare om min helg och hur jag lyckades med tummen.
Kortet visar inte riktigt hur den ser ut men hur som är tummen svullen och var ännu värre igår.


Gina Tricot GP

Både idag och i morgon är jag funktionär på BFK. Kommer stå på framhoppningen båda dagar. Det ska bli roligt att se hur eliten värma upp sina hästar och se deras ridning från nära håll.
Om inte vädret är alltför dåligt ska jag efteråt iväg med Sammy och fota lite grimmor. Han har ett rätt snyggt huvud om jag får säga det själv. <3
 

video

 
Här är videon från träningen. Jag är medveten om att det inte ser super-snyggt ut och att vi har myyycket att träna på. Det är därför jag tränar så mycket för instruktör. ;)
Detta är hans tredje hoppträning överhuvudtaget och hans första träning i grupp.

tyst

Här lyser jag med min frånvaro men då jag har sovit ut (somnade ca 18.45 framför tv:n och gick och la mig 21.15 eller så) kan jag likabra uppdatera lite här.
I måndags var jag ju iväg och hoppade för Anna. Träningen gick väl godkänd men jag kände mig ändå rätt så malplacerad med min 'lille' 4-åring.
Alla övningar innehöll galopp-bommar och även studs. Lite överkurs egentligen men Sammy löste allt ändå även om han var lite osäker vid dom första försöken och vinglade en del och sprang förbi.
Första övningen var ett litet räcke (40cm och vi la ner innersidan för honom) med galoppbom före och efter på volten. Jag började med att trava på det och sedan tog vi det i galopp och det var inga problem alls. Han fick hoppa det 2-3 gånger i varje varv och sedan vila.
Andra övningen var ett räcke som stod på diagonalen med en galoppbom 7-7,5m innan. Han var rätt vinglig när jag red på första gången men hoppade iaf. Sedan hoppade vi 2-3 gånger till och då hade han förstått det hela och bara hoppade.
Tredje övningen var 3 studs sedan ett galoppsprång och en liten oxer (alla hinder låg mellan 40-60cm för Sammy). Studsen la vi ner på sidorna så det skulle bli enklare för honom. Dom första 2 gånger hoppade han första och andra studsen och sedan ut då han inte riktigt förstod det. Men tredje gången kom han in klockrent och hoppade hela övningen. Sedan hoppade vi det en fjärde gång och även det gick kalas-bra.
Fjärde och sista övningen var 3 galopp-bommar med lite kortare avstånd och sedan ett räcke. Där började han bli trött och bröt ut några gånger men sedan hoppade han även denna serie bra.
Efter den sista övningen avslutade jag träningen, det hade inte blivit bra om vi hade hoppad en bana då. Han var trött och började bli okoncentrerad och tjafsig. Han hoppade alla övningar iaf och gjorde det bra när han väl förstod vad han skulle göra. Och även om han vinglade några gånger och bröt ut/ gick förbi så tänkte han ändå framåt hela tiden, inte en enda gången han tänkte stanna.
Jag ska försöka knåpa ihop en liten film men movie maker och jag är inte jättebra kompisar direkt.
Karro skrittar fram Sammy medans jag hjälper till att bygga banan
 

träning för Ingela

Ja, träningen då.
Hela lektionen gick ut på att lossa Sammy i bogarna där han var väldigt spänd och låst. Förmodligen pga att han har gått och spänt sig i hagen när det var halt nu dom senaste dagarna. Han trampade inte heller under sig lika bra med vänster bak som med höger.
Det blev mycket volter, både stora och små, samt serpentiner/slalom på alla möjliga ställen i ridhuset. Då det var väldigt jobbigt för honom så protesterade han väldigt mycket genom att kasta med huvudet, sparka mot skänkeln och även en del bockningar.
Jag fick kämpa rätt bra för att få honom att böja igenom och verkligen följa det ledande tygeltaget med hela halsen och även kroppen. Vänster varv var jobbigast då detta är min svagare sida och då har det även blivit Sammy svårare varv.
Vi började alla övningar i skritt och gick sedan över till trav. När han började släppa lite tog vi galopp åt båda hållen och då var han faktiskt mer i luften än på marken. Han har rätt mycket åsikter får man ju säga.
Som sista övning gjorde vi 8-volter på halvlånga tyglar i kort trav där jag satt ner. Och DÅ började det verkligen släppa och han blev kanon-fin. Han började bära sig själv några steg i taget och böjde igenom hela bålen. När vi hade gjort några åttor utan tjafs/bråk så avslutade vi.
Allt i allt en bra lektion trots protesterna. Det  var första gången jag krävde mer av honom i form av att börja bära sig och det är bara förståeligt att det blir protester när det tar emot.
När vi kom hem fick han mat och täcke på sig och fick sedan gå ut till dom andra igen.
Nu ladda vi för Anna-träning om 2h. Jag kommer tar det rätt lugnt med honom då han säkert har lite träningsvärk efter igår.
Mitt hjärta efter träningen.
 

trött

Nyss hemkommen efter en lång dag i hästens tecken. Fick i mig lite mat och ska nu hoppa under duschen och sedan skutta i säng. Inlägget om dagens träning med Sammy kommer i morgon. Jag är på tok för trött nu.
Hämtade även ut mina funktionärskläder till GP:n. Dom är rätt snygga men jag har inte räknat med något annat heller. ;)
God natt
 

ridtur i grupp

Idag red Sammy och jag ut tillsammans med Carol på Honey och en ny tjej som provred Ophelia. Det blev en tur på 1½h så därför gick jag med honom i början och även på slutet.
Han var rätt pigg men höll sig i skinnet iaf.
I morgon blir det träning för Ingela och på måndag hoppning för Anna. Ja, jag fick tag i en transport! Detta kommer bli spännande. Då det blir 3 dagar ridning efter varandra kommer han få vila både tisdag och onsdag och kanske även torsdag. Fredag blir det uteritt och lördag och söndag får vi se lite då jag är funktionär på Borås Grand Prix.
I morgon ska jag även rida ut med en kompis på förmiddagen. Jag kommer ta Honey och hon Pheli. Efter träningen med Sammy ska jag dessutom in till BFK för att hämta ut min funktionärströja samt möte. Det kommer bli en lång dag.
 

träning på g

*doingthehappydance* Fick just erbjuden att få var med på en hoppträning för Anna Emanulesson på måndag. Nu måste jag bara få tag i en transport så jag faktiskt kan ta mig dit. Hoppas jag får löst det under dagen. Vill så gärna! Världens bästa tränare ju.
Ophelia och jag sommaren 2012 på en träning för Annas syster Emma.
 

vila

Även idag fick Sammy vila då han inte har några skor och således inte kan broddas. Nu väntar jag på svar från hovis så han kan få sitt livs första skor.
Passar ändå bra med vilan idag då jag har sprängande huvudvärk, förmodligen pga väderomslaget.
Igår efter stallet passade jag på att svänga förbi hos Lena på Tokarp och tjata lite. Alltid lika trevligt, framför allt när man blir bjuden på rotmos. ;)
Nu är det en viss liten Chanel som kräver lite uppmärksamhet.
Hörs
Sammy på sommarbete förra året
 

Sammy leverera

Igår somnade jag med ett STORT FET LEENDE på läpparna. Sammy skötte sig fantastisk på hoppträningen.
Vi var själv iaf men inget mig emot. Han var lite busig och brallade lite smått i fattningarna men annars skötte han sig jättebra.
Efter lite uppvärmning (det tar ca 30min att promenera dit så jag sitter upp och börja trava nästan direkt) började vi med att hoppa ett litet räcke. Han höll på och tjafsa lite och slog med huvudet så dom första 2 gånger gick vi förbi. När jag slappnade av mer i armarna så slutade han tjafsa och koncentrerade sig på hindret och hoppade. Efter några gånger fick han skritta lite medans vi bytte varv och sedan hoppade vi en liten oxer som först låg som kryss och sen som vanligt. Sedan hoppade vi hela den långsidan- alltså räcke-sex galoppsprång-oxer och han gick spikrak från räcket till oxern, vinglade inte till nånting utan gick som en missil bara rakt fram. Mycket nöjd matte!
Efter detta gick vi över till kombinationen. Det var räcke-2 galoppsprång- oxer och vi började med bommar på marken istället för räcke och en kryssoxer. Även här var han spikrak. Sedan la vi upp räcket och oxern och samma där- spikrak både i kroppen och även öronen. ;) Innan vi gick vidare höjde vi oxern till 60/70cm och då började han använda ryggen lite mer. Detta kommer bli väldigt spännande när vi börja komma upp i lite höjd.
Till slut hoppade vi även en liten vattenmatta och det var inga problem alls. Han är så cool så han bara hoppade lite högre än nödvändigt men tvekade inte en sekund.
Allra sist hoppade vi en liten bana bestående av 5 hinder och sex språng: börja i vänster varv med ett räcke om stod snett igenom, höger varv och snett igenom över vattenmattan, vänster varv kombinationen och fortsätter till andra långsidan oxer-6 galoppsprång-räcke.
En mycket nöjd matte och tränare fullkomligt öste beröm över honom. Avskrittningen bestod av promenaden hem där han fick mat och sedan fick han gå ut till kompisarna. Jag la även täcke på honom så han inte skulle bli kall efter träningen.
kvällsmat
 
pigg och glad kexchoklad innan träningen
 
 

löslongering

Då jag skulle longera Ophelia och Sammy är oskodd= obroddad valde jag att lösgaloppera båda tillsammans.
Pheli tyckte ju det var lajbans medans Sammy tyckte det var skumt att ha en annan häst med. Han travade mest runt och undrade vart han skulle ta vägen när Pheli körde om honom. Sötnos.
Dom fick väl trava och galoppera runt i ca 20min innan jag lät dom skritta av. Efteråt såg båda rätt nöjda ut.
I morgon blir det hoppträning för Viktoria. Detta kommer nog bli rätt spännande minst sagt då det blir första gruppträningen för Sammy. Bortsett från några få uteritter har vi faktiskt för det mesta varit för oss själva.
Säkerhetsbälte på så kommer det nog gå bra. ;)
Har jag redan sagt att jag älskar min fina pojke? <3
 

BFK

Föjlde som sagt med Myran till BFK och kollade på hoppningen. Det gick bra för henne och det var kul att följa med. Träffade lite bekanta och det var kul med. :)
Red inte Sammy idag men klippte honom mer då det har blivit varmare och han har så tjock päls att han blir trött direkt. Nu är han klippt på hela halsen samt bogen och ett sträck bak till flankorna. Han är verkligen cool med klippningen, tittade lite på maskinen och sedan var det bara att klippa på, han stod tom och halvsov. Mattes bästa!
Nu sitter jag hemma i soffan och gottar mig med en B&J's samt Brämhults årstidens smak- blodapelsin. NOM NOM! Fortsätter titta på Smaugs ödemark och seda blir det lite matlagning.
Bye
Favorit i repris, kan inte se mig mätt på hans teknik.
 

klarvaken

Inte ok att vakna kl5 en söndagmorgon! Behöver inte gå upp förrän 7 och ska var på Tokarp kl 8.30. Jag följer med Myran på en klubbhoppning idag.
Jag saknar att åka iväg på träningar och tävlingar men nu är ju Sammy och jag på g. Nu behöver bara Carols transport komma hem med så jag faktiskt kan börja planera på riktigt.
Jaja, lika bra att gå upp nu då jag ändå inte kan somna om. Kanske ska spela lite sims. ;-)
Hörs
Mitt hjärta innan utsläpp...


shoppat loss

Sen jag kom hem från Tyskland har jag shoppat loss på riktigt. Här kommer listan, kommer även fota grejerna så ni får se.
- en halv lägenhet (köper ut Johanna då jag trivs bra här och hon ändå har flyttat)
- en sadel till Sammy, det blev en Bates Elevation som jag fick köpa av en kompis
- en fårskinnspadd med kanal
- ett par SoftUp Pro i svart, jag ville inte låser mig fast vid en färg
- ett par svarta Treads Wind Pro vinterridbyxor, vind- och vattentäta med fleecefoder inomtill, mysigt
- några linnen och tröjor samt BH's och strumpor
- en stor matta till sovrummet i olika lila-nyanser samt en svart rund till badrummet
Ända fördelen med att vara singel är att man inte behöver försvara sina inköp plus att jag faktiskt har råd!
Här ser ni mattan 5min efter att jag har lagt in den, Chanel tyckte den var helt underbar. ;) Jag får köpa matt-tejp då hon på 10min lyckades knöla ihop den 5 gånger, typ.
Nu är det färdigshoppat för ett tag. Kommer dock fortfarande åker till Eurohorse. Kanke man hittar nåt till ett riktigt bra pris som får följa med hem. Letar ju t.ex. efter ett sadelskåp men dom är rätt så dyra. Även begagnat kostar dom oftast mellan 2-3000. Men det vore väldigt smidigt att ha en då jag, som det ser ut nu, oftast kommer åka själv på träningar och tävlingar med Sammy. Som tur är så är han inte svårt att ha att göra med och går även att lasta själv.
 

uteritt med den bästa

Var ute och red en sväng på Sammy idag. Vi gick ner till Gånghester och sedan in i skogen. Jag satte upp redan framför stallet så det var första gången att vi red igenom samhället, själv dessutom. Han är så förbaskat cool så gångtunneln var inga som helst problem och inte rälsen heller även om han tittade lite extra på dom.
Vi både travade och galopperade i snön och han tyckte det var väldigt roligt. Han klarade sig även utan bocksprång. ;) Dock får jag nog klippa honom mer än vad jag har gjort då han blir svettig rätt så fort (han är bara klippt på undersidan av halsen och lite i flankorna).
Han tog både höger- och vänstergalopp direkt även om höger är klart hans bästa sida (eller är det för att vänster är min svaga?).
Jag "jobbar" fortfarande inte med formen på honom utan vill bara att han går framåt. När jag tränade för Viktoria innan vilan tyckte hon inte heller att det var så farligt utan han går bara i en mer öppen form.
Om jag har tur får jag var med på en träning för henne nästa vecka igen. Jag ska även försöka att få till att min ena tränare rider honom någon gång så jag får lite hjälp med honom.
Här ett öron-kort på bus-pojken när vi är på uppfarten hemma.
 

nytt år, nya tag

Kommer sätter mig idag och göra om lite på bloggen. Typ presentation osv. Ska även försöker att skriva något varje dag. Vi får se hur det går. :-)
RSS 2.0