saknar

Jag la aldrig upp den här filmen på bloggen (visste inte hur man gör det med insta) men nu är det dags. Första gången att Sammy och jag hoppar ett stigsprång på den höjden. Även om den är rätt snäll och inte så bred så har vi ju inte hoppat så många högre språng.
Sedan kommer en liten analys från min sida: Jag hade kunnat sätta lite mer tryck i honom så att han hoppar upp sig lite bättre och även hoppar mer genom ryggen samt öppnar upp bättre bak. Detta är ju även en styrkesak och kommer med tiden och mer träning.
Min sits är jag faktiskt rätt nöjd med just där. Och även följsamheten är det inget fel på denna gången.
Nu vill jag bara att han blir bra så att vi kan fortsätta trimma inför höstens tävlingar. 110-debuten lär dock dröja nu med tanke på avbrottet men vi har ju inte bråttom.
 
 

Ett foto publicerat av Madeleine Pitzing (@madeleinepitzing)Maj 11, 2015 kl. 11:26 PDT

 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Madeleine Pitzing (@madeleinepitzing)Maj 10, 2015 kl. 8:20 PDT

TILL SALU

Jag säljer min Stübben Avalon dressyr.
Sadeln är svart och 17.5 eller 18 tum i sätet. Den har 31 i bomvidd och är omstoppad hösten 2014, den är knappt använd sedan dess så fortfarande formbar.
Värderat av Niklas från Svenljungas Sadelmakeri till 11.000kr men jag släpper den för 7.000 inklusive sadelgjord och stigläder.
Vid intresse maila till madeleine.pitzing@hotmail.com
 

ingen ridning än

Hej på er
Här ekar det tomt men det är svårt att hitta nånting att skriva om när man inte kan rida.
Sammy haltar (ömmar) fortfarande men det är redan bättre iaf. Sprickan måste växa ut7ihop lite mer helt enkelt. Idag ska jag rensa ut tjärpastan och spola med jodopax och sedan lägga in ny pasta.
Jag har även strykit mig från alla tävlingar som jag redan hade anmält. Fälttävlan kommer jag ändå inte kunna tävla förrän joggingskor/boots är godkända att tävla med här i Sverig. Man får tävla i andra länder, t.ex. Norge, med dom men inte i Sverige.
Här ett kort på Sammys hov- hovslagaren drog en massa ståltråd mellan skruvarna för att hålla ihop sprickan (glömde tyvärr ta kort på detta) och sedan la han på plast som ni kan se i andra bilden. Det är ett hålrum kvar under plasten och det är där jag lägger i tjärpasta.
 
Vi hörs

omotiverad

Inget skrivet här på nästan 1 vecka. Anledningen är att Sammy började halta i tisdags när jag var ute med honom.
Orsaken är en hovspricka som han har haft ett tag och som jag trodde att jag hade koll på. Så var då inte fallet då den är djupare än jag trodde och besvärar honom. 
Jag fick idag äntligen tag i en hovslagare som kan tar hand om det och hoppas då att Sammy blir ohalt så fort som möjligt.
Sedan måste jag berömma Sammy: när vi var iväg på kliniken för koll och röntgen skötte han sig så j*kla bra! Han rörde sig inte en enda millimeter utan att jag sa till och typ halvsov hela tiden. På så sätt slapp vi ge honom lugnande inför röntgen, alltid skönt när man inte behöver ge kemiska medel.
Så här såg han ut hela tiden...
Nu ska jag jobba lite till och kl 18 ska vi var hos hovisen.
Hej så länge 

sårvård och uteritt

Idag blev det en tur ut i skogen i alla gångarter. Tog av bandaget först då det ändå hade åkt ner och det fortsätter läka. Lite dum tid bara att ha ett sår med tanke på rötmånad men skulle det blir värre igen är det bara att bandagera några dagar till.
När vi kom iväg blev det en härlig tur med en lagom pigg och glad Sammy. Såret besvärar honom iaf inte när man rider så det känns bra.
Köpte ett hackamore till honom idag som jag tänkte testa i morgon. 100kr för allt- träns, gummityglar och själva hacket, som hittat! Dessutom tyglar med invävd gummi som jag tycker om. Ska bli spännanade att 'se' vad Sammy tycker om det.
Nu kanske man ska gå och lägga sig så man är någorlunda utvilad i morgon.
Bye
 

vecka 33

måndag- uteritt
tisdag- trim på grusplanen
onsdag- vila
torsdag- ut
fredag- ut
lördag- terrängträning för Rebecka Tell på Hajjerna
söndag- ut
Ska bli kul att träna på Hajjernas bana igen, det är mer än ett år sedan jag var där. Sammy 'debuterade' terräng där. Banan är verkligen helt fantastisk.

2 barbacka-turer

Idag blev det 2 uteritter barbacka. Först hälpte jag till att rida hem en Tokarps-häst från betet och detta tog väl drygt en timme. Jag fick snälla Decibel som är Myrans häst egentligen men hon har fått bli ridskole-häst nu. Vi var 11 ekipage sammanlagt och det var väldigt mysigt.
 
Efteråt åkte Bettan och jag till våra hästar och tog en till tur. Barbacka här med och även vi var ute i ca 1h. Sedan kom Myran och Lena och vi pysslade färdig med det sista i hagen som Bettan och jag satte upp igår. När det var dags att släppa över hästarna blev dom överlycklig över allt gräs som fanns där! Nu är dom bara 7 hästar kvar på just det betet så det kommer nog räcka ett tag.
Mer än så hände inte idag men jag var ändå iväg hela dagen känns det som. Lite mat och en dusch och sedan är det nästan dags för sängen.
Hörs

riktigt peppad

Jag är faktiskt riktigt peppad inför den här hösten och tävlingarna som jag har planerat. Även om jag inte är någon stjärna i nån av grenarna så tycker jag det är kul att träna och sedan se vart man hamnar när man tävlar.
Just Åby gav mig mersmak att verkligen komma igång med hoppningen och försöka satsa på att klättra i klasserna. Sammy hoppar ju precis allt jag styr på så det är bara jag som begränsar honom. Nästan lite synd om honom, eller? ;)
Fälttävlan blir det ju bara 1 i år men det gör inget. Sedan måste jag kolla upp hur det är att använda boots i terrängen. Jag har läst på ett forum att man inte får ha dom men tänkte ringa till förbundet och fråga om det. Dom har dock så konstiga telefon-tider och när jag väl hinner ringa dit så glömmer jag det. :/
Skulle dom verkligen inte var tillåten får Sammy helt enkelt starta utan nånting på fötterna. Tanken är att testa just detta nästa helg då jag har bokat in mig på en terräng-träning på Hajjernas bana. Ska bli kul!
Ville bara skriva av mig lite och berätta hur mycket jag ser fram emot den här säsongen.
 

hagbygge och barbacka-tur

Idag byggde Bettan och jag en ny hage till hästarna. Eller snarare byggde vi ut en redan befintlig hage. Det gick faktiskt rätt fort då vi använder oss ut av plast-stolpar utom i hörnen, där blir det trä-stolpar. Jag tror vi satte omkring 50 stolpar och sen tråden på. Tog väl ca 2½h, tror jag.
Efteråt drog vi ut på en barbacka-tur i ca 30min. Endast skritt då hennes häst inte har varit igång på ca 2 månader nu. Passade dock Sammy och mig bra pga hans sår.
Såret ser fint ut nu när jag spolar det med koksaltlösning varje dag. Dessutom sätter jag på klisterbandage så det är skyddat några timmar iaf innan han skiter ner alla benen i sumpmarken som han envisas med att stå och beta i.
Blir nog samma i morgon fast en längre runda.
Jag hittade en massa rabarber i den nya hagen som jag plockade med mig hem och kokade kompott av. SÅÅÅÅ gott!
Ha det gött
kompott på gång
pappa med Sammy, tycker det är ett väldigt mysigt kort 
 
 

liten runda

Idag blev det bara en liten sväng med Sammy för att känna lite på honom då han lyckades att riva upp ett rejält sår på en bakkotan. Han var svullen, så klart, men inte varm iaf och därför red jag ändå. Tog även några meter trav och galopp och efter att han kände efter lite gick det bra. Vi kommer dock ta det lugnt dom närmaste dagarna och inte träna nånting.
Jag har redan kokat koksaltlösning som jag ska tvätta såret med i morgon. Även klisterbandage är redan nerpackad.
Mer spännande en så här blir det inte idag så jag avslutar med ett kort på grabben från när han var 4 månader gammal.
 
 

2,4 mil

Så mycket har jag cyklat idag. Ingenting jämfört med tävlings-cyklister men en hel del för mig. Speciellt när man tänker på att första turen började kl 3.40 i morse. :P
På vägen hem stannade jag till vid Forex för att växla lite pengar (jag fick 100€ av pappa nämligen) och även Maxi fick sig ett besök för att handla lite mat.
Mer än så kommer inte hända idag. Det märks att man inte är van längre att jobba kroppsligt när man bara har degat i 5 veckor men det blir det ändring på nu.
På tal om annat- jag ska försöker mäta Sammy nån dag då jag är himla nyfiken på hur hög han är egentligen. Min hovslagare påstodd nämligen att han lätt kan var 175cm!!! Jag ville ju inte ha en så stor häst! Tur att han är snäll iaf, :)
 
<3
 
 

zzzzzzova

Usch för gårdagen säger jag bara. Några saker som inte riktigt gick som dom skulle vilket resulterade i att jag var hemma kl 19! 2 timmar senare än jag hade räknat med och det samma dag so jag började jobba igen. Men vi tar det från början...
Fram till kl 15 och hovis-besöket gick allt enligt planen: jag jobbade från 4.30-13 och åkte sedan för att hämta Sammy. Iväg till Tokarp och borsta av det värsta på benen så jag inte behövde skämmas ihjäl för min smutsiga häst. Jens kom och verkade Sammy, i det här fallet behövde han bara korta tårna. Sammy sliter rätt jämt på hovarna så det såg bra ut.
Efter det blev det en tur "hemma" och galopp-slingan. Tog dock den korta vägen så det blev 'bara' 4/4.5km galopp. Tyvärr upptäckte jag när vi saktade av till skritt att Sammy hade slängt iväg båda boots bak. Inte mycket att göra åt just då utan hästen skulle få sitt först. Tillbaka på Tokarp fick han sig en dusch och sedan åkte vi tillbaka till betet. Jag släppte ut honom och skulle fylla på vatten- då funkade inte pumpen! Ringa rut för att få tag i någon som kan låsa upp garaget för att kolla om någon bara hade dragit ut sladden men ingen tur på den fronten. Alltså fylla på med hjälp av hinkarna, detta tog ju sin lilla stund trots hjälp av betes-ägaren.
Väl färdig där var det bara att åka till galopp-slingan för att leta efter bootsen. Som tur är hittade jag båda 2 och som bonus blev det en extra promenad på ca 5km. Klockan var vid det här laget 18.45 så upp till Tokarp för att ställa av transportern och sedan hem.
Nu var jag rejäl trött så det blev en dusch, lite mat och till slut sängen med stort S!
Dagens planer blev lite ändrade iom att jag var rätt sleten så Sammy och jag tog bara en kort promaned på ca 15min.
I morgon får han vila helt medans jag ska ta cykeln till jobbet, hör och häpna.
Ha det bra
 
printscreen från hela galopp-slingan, dock skippade vi den svängen längs upp till vänster, vi gick alltså från km 3 till km 7 direkt så att säga...
 

schema vecka 32

Veckans schema ser ut så här:
måndag- verkning samt uteritt
tisdag- uteritt
onsdag-vila
torsdag- trim på grusplanen
fredag- uteritt
lördag- uteritt
söndag- vila
Inga träningar eller tävlingar denna vecka.
sötnöten har redan målet (hindret) i sikte
 
 

silence

Här var det tyst sen några dagar. Anledningen är att det blev lite planändringar för Sammy så han fick i princip stå hela veckan, jag var bara ute och red en sväng i fredags.
Sedan var jag iväg lör-sön på High Chaparral och hälsade på pappa och Uschi. När jag väl kom dit fick jag ta på mig en uniform för en First Sergeant (kavallerie) så att jag passade in. ;)
Det var kul att få träffa lite nytt folk och se lite vad pappa håller på med även i Tyskland. Det blev också 2 uppvisningar av slaget vid Pea Ridge där pappa var aktör.
Emellan slagen och även efteråt gick vi runt på Chappen och det var flera gånger att vi blev stoppad för att folk ville ta kort på oss.
I morgon börjar dock allvaret igen på jobbet och uppstigning kl 3.30. Sammy ska få fossingarna fixat och då tänkte jag passa på och rida galopp-rundan. Sedan får vi se hur resten av veckan ser ut.
 
RSS 2.0