den kommande veckan

Som vanligt kommer det ett inlägg nån gång när jag känner för det. Just nu har jag mycket omkring mig så jag varken hinner eller orkar skriva inlägg varje dag.
Hur som red jag ut med Sammy idag. Bettan och Nimbus var sällskap igen. Rundan blev lite längre än tänkt då vi utforskade lite nya vägar vilket resulterade i att vi var ute i nästan 2h. Mestadels skritt men även en del trav och galopp. När vi kom tillbaka släppte vi hästarna i paddocken så dom kunde rulla sig. Sammy var uppenbarligen inte det minsta trött då han efter rullningen gick rakt fram till Nimbus och ställde sig spikrakt för att få igång honom och leka. Vart får han all energi ifrån? Han får inget kraftfoder alls, bara fri tillgång på hösilage och sedan mineraler. Folk som påstå att hästar blir trötta av att gå på lösdrift har inte träffat Sammy. Men men, nästa vecka blir rätt intensiv så han kanske kommer var lite trött, nån dag, nån timme?!?
 
Här kommer veckoschemat:
måndag- skritt ut (barbacka dessutom)
tisdag- dressyrträning för Peter Härnstam
onsdag- jogga ute i alla gångarter
torsdag- terrängträning på Berg i Tranemo
fredag- vila (vi åker på återbesök till Ale)
lördag- jogga ute i alla gångarter
söndag- Hermanstorp och vi startar TH80
Mycket variation blir det iaf och ca 65mil med hästtransport.
kort från förra veckans pay&ride, taget av Myran
 

vecka 15

måndag- dressyr
tisdag- vila
onsdag- ut
torsdag- markarbete
fredag- dressyr
lördag- A P häst LC:2
söndag- dubbeluteritt
På söndag följer jag med Myran på tävling och som det ser ut nu går Sammy med på uteritten med någon annan.
 

changed plans

Egentligen var ju tanken att träna lite dressyr inför lördagens säsongsstart. Myran frågade dock om jag ville följa med ut på en dubbel-uteritt och då det var så fint väder var jag inte sen med att tacka ja.
Jag startade dock dagen med ett pass på gymmet (var där 7.20!) och gick 1h intervaller på löpbandet. Efteråt var jag och handla lite innan det var dags att dra till stallet och ta in hästar.
Sammy var som väntat väldigt pigg och gjorde även några krumelurer men annars gick det bra. Han gick tom en del samlat galopp- typ när jag skulle sakta av till trav tog han det som förhållning och började korta sig, och korta lite till, och lite till, och ytterligare lite till. Söthästen ville visa lite vad han går för. ;) När vi kom tillbaka var han precis lagom så att jag hade kunnat rida ett dressyrpass men det gjorde jag så klart inte. Jag sparar detta till i morgon.
Jag är väldigt glad att han känns så fräsch och pigg även om jag ibalnd önskar att han hade liiiite mindre energi.
Nu har jag precis tittat på Outlander säsong 2 avsnitt 1. Har väntat på att den skulle börja och nu är det dags.
Matlagning står på schemat nu och sedan fortsätter jag med NCIS LA.
Ha det
/M
 

tävlings-planering våren 2016

Det blir inte många tävlingar än men 4 är redan planerat:
16/4- A P häst LC:2
1/5- Hermanstorp TH80
7/5- Essunga LC:2
22/5- Ulricehamn 80cm och 90cm
Sedan har jag redan favorit-märkt en del andra i TDB men det är bara dessa 4 som är anmäld än så länge. Nu håller vi bara tummarna att Sammys hov fortsätter var bra.
Ha det
/M
snart dags att börja ta lite språng igen, längtar
 

den gångna veckan

Jag hinner inte uppdatera så mycket under veckan då dagarna går i ett liksom. Det får bli samlingsinlägg istället. Ibland slänger jag upp ett inlägg från mobilen men detta delas inte i mitt FB-flöde tyvärr. Men men...
Hur gick veckan då? Måndagens barbacka-tur var lite roligt om man säger så. Sammy skötte sig och skrittade på som bara den. Tanken var att skritta till klätterbacken genom skogen och vända där men Sammy hade lite andra planer. Det finns flera stigar som viker av från grusvägen och alla dessa stigar leder till mindre klättervägar eller vägar där hästarna bokstavligen måste gå över stock och sten för att sedan leder ut till grusvägen igen. Sammy visar alltid en tendens att vilja gå in där även om jag inte har tänkt det just den dagen. I måndags fick han faktikst välja själv vart han vill gå och han valde 3 av 4 stigar in i skogen istället för att följa den mycket enklare (och tråkigare?) grusvägen. Skogsskadad häst kanske? Jag red dessutom på hackamore som jag för övrigt tänker ta till lite oftare igen.
I tisdags var det dags för massage. Solveig från Solhästen tog hand om honom. Han hade inga större spänningar men vänstersidan är mer spänd än den högra. Detta är något som jag även upplever när jag rider då han är svårare att ställa och böja i högervarv och även ostadigare i formen. Detta beror nog inte enbart på spänningar utan även lite på mig själv och därför är det bra att Myran kommer rida honom nån gång emellanåt.
 
Onsdagen gick i vilans tecken bortsett från lite spring och bus med resten av flocken.
 
I torsdags red jag lite markarbete i manegen. Jag byggde upp 5 galoppbommar med 3m emellan på medellinjen. Bom 2 och 4 var upphöjd på lägsta cavaletti-höjd. Sedan hade jag 5 travbommar på böjd spår i ett hörn och där var mittenbommen upphöjd.
Jag började med att skritta fram och red då även över alla bommar innan vi började trava. Jag får nu även rida lite mer sidvärtes som lösgörande men inte många steg än. Även volter ska jag bara ta typ 1-2 åt gången för att inte sned-belasta hoven för länge åt gången. Han kändes fin och även lite bättre än vanligt i högervarv.
Började sedan galoppera och vi tog oss an medellinjen med lite större entusiasm än nödvändigt från Sammys sida då det gick lite fort över. Resten av passet gick ut på att få honom lugnare över. Ibland gick det bra och ibland lite mindre bra. Jag tog även lite förvända fattningar på kvartslinjen och lite förvänd galopp emellenåt för att stärka honom. Vi avslutade när han tog bommarna lugnt och sansat och skrittade av.
 
I fredags red vi ut i alla gångarter och han var lika pigg och glad som alltid. Jag måste säga att jag under dessa år jag har ridit Sammy bara har känd att han var trött 1 gång! Och det var förra våren när vi var på en dressyrträning på klubben och dagen efter red en pay and ride. Annars är han inte en häst som blir trött av att ridas/tränas. Han blir nöjd men inte trött. Och träningsvärk har jag inte heller märkt av nån gång.
 
Idag tog jag helledig från stallet. Sammy får sin motion ändå då ledarna ska rida ut idag och han får gå med där.
Det var allt för denna gången. Tänkte skriva ett kort inlägg om våra tävlingar den närmaste månaden för nu börjar vi komma igång igen.
Ha det
/M

mycket jobb

Den här veckan har varit intensiv med långa dagar. Mycket jobb i bageriet men även i stallet. Dessutom är Sammy mer igång nu och han kräver sin beskärda del. Jag har varit hemma rätt sent varje dag och därför blev det inga inlägg i veckan.
Idag är inget undantag då jag först var med på en dubbeluteritt och sedan hade jag eftermiddagens häst-och ponnyskola.
Drygt 35.000 steg senare är jag rätt sleten och ska sova nu. Tänkte bara slänga upp en veckoplanering för Sammy.
Måndag- skritt barbacka ut
Tisdag- massage
Onsdag- promenad
Torsdag- markarbete 
Fredag- jogging alla gångarter ut
Lördag- alla gångarter ut
Söndag- dressyr
Skönt att rulla sig efter ett pass...
RSS 2.0