Tråkiga nyheter och lite roliga

Mycket har hänt sedan sist. Det värsta först- min ena katt, Muffins, hittades påkörd måndagen den 11/9. Röntgen visade en stor bäckenfraktur som var dyr att operera samt att prognosen var väldigt dålig. Då hon trots smärtstillande hade mycket ont valde jag att låta henne vandra vidare. Saknaden är stor efter min lilla knasboll. ❤ 

Redan veckan efter fick dock en ny liten kisse flytta in. Denna är från Djurens Vänner Borås och hittades med mamman och 3 syskon när den var ca 8 veckor. Nu är dom ca 6 månader och fortfarande väldigt skygga. Jag hoppas att den lille kommer bli tam med tiden. Just nu är den fortfarande väldigt rädd men gör små små framsteg varje dag.

I ridningen går det framåt med stormsteg just nu. 
Vi hade en lite klubb-dressyr där jag startade LB:1 och LA:1. Jag hade som mål att rida LA på 60% eller mer nån gång och lyckades med råge på säsongens första tävling. Dessutom på en häst som jag bara har ridit en handfull gånger, Faramir. I LB fick vi 63,03% och i LA 63,47%! Nästa tävling är nu på onsdag och jag kommer starta LA:1 och debutera ett nytt program, LA:2. Självklart har jag ett nytt mål och det är att rida på 65%...
Ha det
Maddel

äntligen lite uppdatering

Då ska vi se, blev ju inget inlägg förra veckan men då det bara blev 1 lektion istället för 2 finns det inte så mycket att uppdatera.
Vi red ett dressyrpass med fokus på lösgordhet och därifrån ha hästarna i form i alla övergångar. Jag red på Boromir som jag har ridit en del innan sommaren. Han är en häst som gärna blir hög i nacken och sedan knäpper av. Jag fick lägga ner lite extra-jobb på att få honom ner i formen och komma fram med nosen. För att nå dit skulle jag rida på ett voltspår och flytta honom utåt och sedan i rörelsen rida övergången. Detta gick rätt ok efter några försök. Denna lektionen bytte vi inga hästar utan alla red samma hela tiden.
 
Fredagens pass blev tyvärr inställd pga en sjuk häst.
 
Nästa gång jag red var det hopptävlingen i stallet. Jag hade inte ens ridit över bommar på 2 månader och inte heller den hästen jag fick till tävlingen. Showtime och jag var anmälda till 70cm.
Då han redan hade gått ett pass innan tävlingen behövde jag inte värma upp utan bara känna lite så han lyssnade framåt och bakot vilket han gjorde. Då jag skulle starta näst sist fick jag rida i paddocken medans dom andra gjorde sina starter. Jag bara höll igång honom genom att skritta och trava lite, jag ville inte trötta ut honom med massa galopp. När jag fick komma in i manegen tog jag några varv i galopp för att känna in mig lite. Vi fick hoppa fram på ett hinder på banan och jag tryckte av honom liiiite för stort så vi fick med oss en bom direkt. Efter detta missöde gick resterande språng ok. Hoppning är ju färskvara så det var inte helt lätt fast det bara var 70cm.
Nu var det dags att hoppa banan och vi kom runt felfritt. Några språng blev riktigt bra och några tyvärr lite mindre bra men det kan bara bli bättre.
 
Nu är vi på gårdagens dressyrpass. Huvudjobbet var samma som alla andra lektioner och vi bytte hästar igen.
Denna gången började jag med Faramir som efter lite jobb blev fin. Även han kan bli lite hög i nacken och jag hade lite problem att får honom att sänka nacken. Detta får jag jobba mycket mer på.
Nästa häst på tur var Tiara som faktiskt är Faramirs syster. Jag fortsatte med samma jobb på henne och fick en mjuk, stadig kontakt. Även med henne hade jag lite problem att lägga ner formen men det blev bättre precis innan nästa hästbyte.
Nu fick jag hoppa upp på Indigo. Första varvet testade jag lite övergångar skritt-halt och då spände han till en del. När jag väl fick en lagom kontakt och även använde sätet mer blev det genast mycket bättre. Nu var det dags att trava av och där fick man lite kvitto på jobbet man hade gjort hittills.
 
Idag red jag en privat-lektion men den skriver jag om i ett eget inlägg.
 
Shotten
 
Tiara till vänster och Faramir till höger
 
Ha det
/Maddel
RSS 2.0