slow-feeding

Köpte igår ett slow-feeding-nät till Sammy att ha i boxen. Han har ju fått sitt hö i småmaskigt hönät hittills och alltid ätit upp men lämnat lite småpill på backen. SF-nätet har ännu mindre maskar (3,5x3,5cm) och med samma giva på 6kg lämnar han det här...


Anledningen att han får sitt hö i nät är att han annars trampar ner typ hälften.
Jag köpte även några större nät som alla hästar ska ha i hagen så dom har näst intill fri tillgång. Här har jag lagt en påse med 9kg hö i ett sådant nät.


onsdag

Då var onsdagen nästan över.
Vad har jag gjort då? I söndags fick Sammy vila medans jag drog med Carol ut på en ridtur med Pheli och Honey. Vi gick ner till banvallen och travade och galopperade, det tyckte alla inblandade var kul.
I måndags var det Sammys tur att springa på banvallen. Vi både travade och galopperade litre längre sträckor än vi har gjort innan. Dessutom fick han klättra lite. Efteråt var han lite trött men det får man var. I går fick han vila då (rider/longera honom bara varannan dag) och idag jobbade jag honom på linan. Satte på goguen och gjorde mycket övergångar. Han lyssnade fint både upp och ner så jag är nöjd med honom.
I morgon får han vila igen. Och jag med, har redan förberett hans hö och mat så jag ska bara släppa ut dom och mocka hans box så, förhoppningsvis, är jag hemma tidigt. :)
 

jul

Om 4 veckor är det jul som jag och Johanna kommer fira hemma i Tyskland!
Igår hämtade jag även Johannas julklapp i stan. Hon kommer bli så nöjd så. Jag är rätt säker på att jag har hittat den perfekta julklappen till henne. :-D

sötnöt

Någon har äntligen vuxit in i sitt ulltäcke. ♥♥♥


En till som vill var med...


Någon håller mig sällskap medans jag läser...


reflexer

Sammy och jag efter dagens ridtur...


ingen hoppträning

Lite ledsen i ögat då det inte blir någon hoppträning idag. Tänker dock hoppa lite hemma istället även om det inte är det optimala. Kommer nog bygga upp 5,5m-övningen och lite bommar på marken att trava över.
Hörs
 

nästan glömt

Skulle gå och lägga mig och kom i sista sekunden på att jag inte har gjort min workout än. Nu är det fixat och jag kan sova med gott samvete.
God natt

brrr

Idag var det kallt. Men så länge det är torrt gör det inget. :)
Jag är glad att det var en promenad-dag för Sammy och ingen rid-dag för han var rätt pigg och busig. Visserligen lugnade han ner sig sen men jag tror faktiskt att jag hade fått mig en flygtur idag om jag hade ridit.
Jag väntar på svar om jag kan var med på en hopp-träning med honom i morgon. Isf blir det bara uppvärmning och att han får hoppa lite övningar på låg höjd eller tom bara bommar. Lika bra att börja med tränare direkt.
 

plank-utmaning

Hur går det med min planka då?
Jag är på dag 9 alltså var det 60sek som gällde idag. Och i morgon och på torsdag.
Jag gör ju plankan både morgon och kväll och på morgonen är det klart jobbigast. Trots en hel dags jobb och hästeri är det mycket lättare på kvällen.
Crunches osv vilade jag med idag och i morgon kör vi på 25 repetitioner. Jobbigt värre men vill man få magmuskler så är det bara att kämpa på.

tandläkare och ridning

Efter jobbet var jag hos tandläkaren och det var inte roligt alls! Dyrt och jobbigt blev det, fick kramp i käken då jag var tvungen att gapa stort i nästan 1h pga av 2 lagringar på tänder som satt rätt långt in. Ogilla!
Efteråt åkte jag till gården och red Sammy i paddocken. Tog fram lite koner som jag skrittade och travade runt med så lite hjälper som möjligt. Det gick väldigt bra. Han är väldigt känslig, dom flesta unghästar är väll det när dom inte har så mycket egen balans, och det flöt på rätt bra även om det inte gick likabra som i söndags. Att man aldrig rider på samma sätt när man rider själv än när man rider för tränare...
Galoppen var lite jobbigt men på andra sidan har vi inte galopperat i paddock/ridhus sen 3-års-testet så det är inte så konstig. Jag fick en bra fattning i varje varv och sedan avslutade jag. Red ungefär 20-25min idag. Inga bockningar heller. ;)
 

gårdagens träning

Då skja vi se.
Igår tränade jag för en ny tränare, Ingela Ynghagen, som egentligen är western-tränare men även duktig på både hoppning och dressyr (bra med en allround-tränare).
För Sammy och mig blev det då "dressyr" med mycket koner och bommar som skulle ridas över i både skritt och trav med mycket volter och serpentiner. Sammy tyckte allt var hur roligt som helst så han busade till det flera gånger och drog iväg i mindre bock-serier. Tur att det inte var "riktiga" bockningar utan mest rätt höga galopp-språng med lite sänkt huvud, annars hade jag flygit all världens väg men så var det lätt som en plätt att hänga med och sitta kvar.
Utöver mycket bågar red jag även mycket övergångar på halvlånga tyglar där jag skulle jobba med sitsen och använda tyglarna endast som sista lösning. Detta skötte vi jättebra och det blev några riktigt fina övergångar med bibehållen bjudning och balans, det ni. :D
Jag red bara 30min men det räckte ju gott och väll för honom, han är ju endast 3½. Vi struntade även i galoppen (det skötte han ju så fint själv).
Allt i allt en jättebra träning där han även började söka sig framåt-neråt pga alla bågar och övergångar.
Ingela tyckte att Sammy var en pampig häst. ;)
På väg hem
 

Sammy idag

Då jag inte hann rida Sammy igår fick han gå på linan idag.
Han fick göra lite övergångar både upp och ner och skötte sig fint.
I  morgon har vi en träning bokad med en ny tränare och jag hoppas verkligen att jag inte gör bort mig. ;) Sötkorven när vi ska ut och promenera.
 

julbord

Igår var Johanna och jag ju iväg på en liten tillställning.
Jag visste inte vad det var för arrangemang men att Johanna skulle få ett pris visste jag. Det visade sig att det var Södra Älvsborgsläns Hästavelsförening som hade höstfest, som dom kallade det, och vi blev bjuden på julbord. Årets första är ju alltid lite extra-gott. ;)
När det var dags för prisutdelning så gjorde jag mig beredd på att tar många kort på Johanna men det blev inget- vad Johanna nämligen inte berättade var att vi fick det priset tillsammans!
Det var ett uppmuntringspris för vårat bra arbete med hästarna angående uppfostran och utbildning i framför allt körning. I ärlighetens namn är det mesta av detta Johannas förtjänst men det var roligt att få var med på ett hörn. Det var Lars-Åke Johansson från Ryasjö Hästgård som nominerade oss för detta och det var även han som delade ut priset.
Priset är till minne av Anders Jacobsson som, om jag har förstått rätt, var en mycket kunnig hästkarl som körde mycket med halvblod med.
Allt i allt var det en mycket trevlig kväll och det var som vanligt roligt att träffa Lars-Åke igen, en mycket trevlig karl får jag säga.
 

fredag

Fredag, igen.
Tänkte rida Sammy idag egentlgen men är rätt trött och då jag ska iväg med Johanna sedan så fick han vila idag med. Det får bli lite longering i morgon för på söndag ska jag rida för en instruktör med honom.
Gjorde just min andra omgång planka (40sek idag) och i morgon är det vila från plankan. Dock gör jag ju mina crunches och rygglyft. Gjorde 10 av varje i onsdags och igår, idag gjorde jag 15 och även i morgon blir det 15 för att öka till 20 både söndag och måndag. På tisdag vila...
Kommer berätta i morgon vad vi gör senare idag. Är hästrelaterad...

dagens workout

Jaha, inne på dag 3 och gjorde nyss mina kvälls-30-sekunder. Började idag även med crunches idag- både vanliga (på rygg) och på respektive sida. Även rygglyft ingår nu. Börja med 10 av varje idag och i morgon och sedan öka med 5 varje dag. Vi får se hur det går.

uteritt gånger 2

Idag red jag ut med både Sammy och Honey.
Sammy fick trava lite på spåret med mycket övergångar igen. 2-3 blev jättebra medans andra blev mindre bra då han tycker det är SÅÅÅÅÅ rolig att trava. Han är inte det minsta dum men att sakta av är boring... Vi red även över ett dike där han tidigare har krånglat en del i form att stegringar och bockningar. Idag stannade han bara till och trampade lite på stället innan han tog ett språng över. Nöjd matte. :D Till sist galopperade vi även 2 gånger och det gick lite fortare än vanligt men han kommer nog lugna ner sig snart.
På Honey blev det en kort sväng med. Jag galopperade för första gången idag och det gick... hyfsat. Först tog jag vänster då det är hennes lätta sida och efter en liten glädje-krumilur rullade vi på. Sedan skulle jag även fatta höger men det tyckte inte hon var en vidare bra idé. Det är ju den sidan där hon hade låsningen och blev halt. Det tog några försök och en del bocksprång innan hon fattade höger och sedan orkade hon bara 6-7 språng.
 

30-dagars-utmaning repost

Jag kör på denna! För att utmana mig lite extra gör jag det både morgon och kväll. Är inne på andra dagen nu och det börjar kännas. Jag är så fruktansvärt otränad så det finns inte...
ANTAR DU UTMANINGEN?!

30-Dagars PLANKUTMANING! 
Ger din Core ett resultat du bara kunnat drömma om! 

Dag 1 - 20 sekunder 
Dag 2 - 20 sekunder 
Dag 3 - 30 sekunder 
Dag 4 - 30 sekunder 
Dag 5 - 40 sekunder 
Dag 6 - VILA 
Dag 7 - 45 sekunder 
Dag 8 - 45 sekunder 
Dag 9 - 60 sekunder 
Dag 10 - 60 sekunder 
Dag 11 - 60 sekunder 
Dag 12 - 90 sekunder 
Dag 13 - VILA 
Dag 14 - 90 sekunder 
Dag 15 - 90 sekunder 
Dag 16 - 120 sekunder 
Dag 17 - 120 sekunder 
Dag 18 - 150 sekunder 
Dag 19 - VILA 
Dag 20 - 150 sekunder 
Dag 21 - 150 sekunder 
Dag 22 - 180 sekunder 
Dag 23 - 180 sekunder 
Dag 24 - 210 sekunder 
Dag 25 - 210 sekunder 
Dag 26 - VILA 
Dag 27 - 240 sekunder 
Dag 28 - 240 sekunder 
Dag 29 - 270 sekunder 
Dag 30 - PLANK SÅ LÄNGE DU KAN!
 
Kör ju även crunches, både dom vanliga och respektive sida, plus rygglyft. Började med 10 av varje och och ökar med 5 varannan dag. Vila var sjätte dag då. Är nu uppe i 20 av varje och i morgon är det vila

uteritt och promenad

Igår red jag ut en sväng på Sammy. Då det skulle bli en lite längre runda ledde jag honom dom första 15-20 minuter så det inte skulle bli för mycket. Laura och Pheli följde också med. Det blev lite grusvägar där vi travade en del och även lite klättring.
Sammy är rätt känslig när man ska stanna från skritt- det räcker att man lutar sig lite tillbaks och lyfter upp tyglarna så stannar han. Men från trav till skritt gick inte alls igår. Han var inte dum eller så men han ville bara inte sakta av. Förmodligen har han tröttnat på att skritta då han ju bara blev körd i skritt uppe i Strömsholm så nu tycker han det är jättekul att trava igen. Jag gjorde mycket övergångar och även om det inte såg så snyggt ut så var det bättre på slutet iaf.
Rundan vi red var ny för honom men han traskade på så glatt ändå- först, som alltid! Tom järnvägspåret gick han över utan problem och även gångtunneln gick hur bra som helst. Cool grabb. :D
Idag gick jag en kort promenad på ca 15min med honom.
Tanken är att rida varannan dag och promenera "vilo"-dagarna dom närmaste 4-5 veckorna och sedan kommer han få vintervila till mitten/slutet av januari.
 

ihopsläpp

Glömde berätta att vi släppte ihop Sammy med Maggy igår.
Vi gick först en promenad tillsammans och sen var det dags. Det gick jättebra, bara Maggy som stegra lite och viftade lite med frambenen och lite tjut från Sammy, inget mer. Detta kommer nog bli jättebra.
Ett kort på Sammy innan promrnaden


dom senaste dagarna

Det har inte hänt så mycket här. Jag var ute och gick med Sammy nästan varje dag utom i torsdags. I fredags longerade jag honom lite och i går var jag iväg på löshoppning med honom. Det gick jättebra och han fick jättemycket beröm. Tränaren var helt lyrisk över honom. Det var kul att höra. :)
Han hoppade med lätthet 135-140 och sedan höjde vi till 145 men han kom in fel på hjälphindrena och stannade då så klart. I andra försöket hade han tappat självförtroendet så vi sänkte och sedan fick han hoppa ner sig. Allt i allt är jag väldigt nöjd med honom. Ska lägga upp filmen sedan, ska bara vända den i filmprogrammet då den blev upp och ner på.
Här ett till kort från löshoppningen, tyvärr blir dom ju rätt suddiga när man klipper ut från filmen men man ser hans fina teknik iaf.
 

flying high

Suddigt kort på Sammy från dagens löshoppning...


fin pojke

Världens finaste
synd bara att ljuset från lampan kom in där...
sadelutprovning

Idag var en sadelmakare i stallet för att kolla lite sadlar på Sammy.
Hittills har jag använt Ophelias gamla Zaldi på honom som funkade bra tillsammans med en kilpadd under. Hennes Pessoa passade inte på honom då den har för smal kanal. Den nya Pessoan, som vi fickl efter olyckan, har en bredare kanal och jag hoppades att den skulle passa Sammy med. Just nu gör den det också men även här får jag använda kilpadden för att lyfta upp den bak. 
Efter vintervilan ska vi kolla sadeln på honom igen men risken finns att han kommer har vuxit ur denna till dess. Han är ju endast 3 och kommer bredda sig en del.
Hon kom ihåg honom också från i våras när han var något mindre och inte så biffig som nu. Sen tyckte hon att han ser ut att var 170cm redan men han är nog "bara" 167-168cm just nu. Hur mycket till kommer han växa, tro?
 

dagen

Jahapp, då har man landat i soffan och fått i sig lite mat.
Idag var jag ute på en promenad med Sammy igen och Laura på Pheli var också med. Han var lite busig men skötte sig bra ändå.
Efteråt var jag ute en sväng med Honey och travade några gånger korta sträckor. Hon tyckte det var skönt att få göra nåt annat än att bara skritta.
I  morgon har jag bara Sammy att ta hand om så jag kommer hem rätt tidigt, hoppas jag iaf. ;)
 
 

promenad

Idag var hela stallet ute på en ridtur/promenad tillsammans. Mysigt! Vi var ute i drygt en timme, bra motion för mig med. ;)
Sammy ska vila en vecka nu men jag kommer gå ut och gå med honom varje dag. I morgon har jag dessutom Honey som vi kommer börja trava lite med nu.
söt-Sammy tuggar på en draglina...
 

bildbomb

korten är tyvärr inte i kronologisk ordning men men
2 fina hästar ;)
 
Ticcis med Johanna och Stefan framför slottet
 
Sammy första gången framför 8-hjulingen
 
Sammy och Johanna harva manegen
 
Sammy första gången med lunningsbåge
 
Sammy första gången framför 8-hjulingen (Roland ser ännu mindre ut än vad han er bredvid Sammy ;))
 
på väg tillbaka till Löten
 
vagnen blev lite smutsig
 
Ticcis och Johanna väntar framför stallet
 
På väg från Löten
 
På väg in i skogen
 
En fin vagn till
 
Ännu en fin vagn (jag tror denna användes i somras när Kungen var på besök)
 
Vallgraven runt slottet
 

Strömsholm, igen

I fredags åkte jag som sagt med Johannas pappa Stefan upp till Strömsholm för att hämta hem Sammy. Vi sov över där då han gärna ville se allt i dagsljus.
Lördag morgon gjorde vi då i ordning Ticcis för att köra upp till Åsen (stallet och huset, där Johanna bor, ligger ca 3km från själva anläggningen) och visa Stefan stallarns osv. Det var väldigt mysigt och på vägen träffade vi även Jens Fredricsson. Tyvärr missade jag att ta kort, hade varit roligt att ha. :)
På eftermiddagen lastade vi Sammy och åkte hemåt igen. Vi var hemma vid 21-tiden och alla resenärer var rätt så sleten och trött.
Några kort kommer här och senare kommer en liten bildbomb.
Ticcis och Johanna väntar framför Marketendern.
 
Fin vagn
 
plogfåra
 
Solarium- vill ha!
 
 
RSS 2.0