färdig

Programmet gick väl så som trodde att det skulle gå. Halterna och fattningar är det vi måste träna mest på. Mycket övergångar får det bli för att stärka honom.
Vi fick ändå ihop 56,07% och det är jag nöjd med som debut. Vi fick 3 4:or, 6 5:or, 5 6:or, 3 7:or och även 1 8.


Knopparna höll hela vägen fast ett skönhetspris hade dom inte vunnit. :P
nervös

I morgon är det dax. Sammy och jag ska debutera på dressyr-banan. Red igenom programet idag och det gick väl rätt ok. Fattningarna och övergångerna till trav är ju lite osäker men jag tror nog att vi kommer igenom i morgon.
Flätade hans man redan så det är "bara" att rulla upp det i morgon bitti. Har starttid kl 9.34 så åker hemifrån kl 7.30.
 
Flätorna ser rätt jämna ut iaf. ;)
 

träning 2014-08-14

Här är videon från gårdagens terräng-träning. Något kortare än den från förra veckan. ;)
På slutet skulle jag ju hoppa halv-coffin en gång till men styrde förbi först då jag inte fick kontakt med Sammy. Han drog inte direkt men han reagerade inte för fem öre när jag gjorde en förhållning och det är inte riktigt ok. Men andra anridningen lyssnade han igen och hoppade dessutom klockrent.
 
 

nästan lika bra

Dagens terräng-träning gick nästan lika bra som förra veckan. Han var ytterligare starkare i sig själv än för bara några dagar sen och det märktes lite tydligare idag. Han börjar bli stark i terrängen nu och letar hinder så det är bara att styra.
Första diket vi hoppade drog han verkligen på som bara den så det var bara att hålla i sig och följa med. Det större diket tvekade han bråkdelen av en sekund men hoppade direkt.
Allt annat var piece of cake- timmervagnen, banken, vattnet. Inget som han ens funderade på.
Till slut hoppade vi en liten bana och då skulle vi hoppa halv-coffin. Detta har vi inte gjort innan så det fick vi ta om. Först tvekade han lite på stocken och sen stannade han på diket. På andra försöket hoppade han stocken men stannade på diket igen. Sen fick jag honom över diket och vi fortsatte banan. Innan jag avslutade banan tog jag om halv-coffin en gång till och då hoppade han klockrent.
Inga bock och bus idag men glad pålle som tyckte det var keúl med terräng. Film kommer i morgon men här får ni ett kort iaf.
 
Matte, kan vi springa nu?
 

trevlig ridtur

Direkt efter jobbet åkte jag som vanligt för att rida. Sammy och han s kompis stod på gården över natt då hovslagaren skulle komma kl 11 och sko om Sammy.
Gjorde i ordning honom och red ner till banvallen för att galoppera lite. Blev inget jobbigt så direkt men tog 2 fattningar i varje galopp. Han var jätteduktig och fattade galopp direkt och bara en fattning fick jag göra om för att det blev fel. Det finns hopp för mig iaf. ;)
Nu har jag även allt jag behöver för våran debut i fälttävlan:
- fälttävlanskortet (glömde dock tar med mig det i måndags, bara underskriften som fattas)
- medical card
- 2 par nya boots
- numerlappshållare
- senskydd
- bakskydd
- och så den vanliga utsrustningen i form av sadel, träns och martingal. :P
 
I brist på nya kort ett gammalt från i våras
 

stor skillnad

Idag var det dags för en dressyr-träning igen. Viktoria blev det idag, som förra veckan.
Vi jobbade lite på samma saker, alltså att vända honom på volten för innerskänkel och yttertygel så att han skulle bära sig själv och inte bara välta inåt. Han var mycket starkare och stadigare i formen än förra veckan men vi har fortfarande en lång väg kvar. Jag red på mitt baucher-bett igen och han trivs nog bättre på det än mitt 3-delade med parer-stänger då han tog bättre stöd på det.
Fattningarna satt bättre idag bara jag ge fan i att kasta mig framåt! Måste verkligen träna på detta.
Lite skänkelvikningar gjorde vi också och dom gör han rätt bra.
Det är väldigt roligt att det blev en så stor skillnad på honom/oss efter bara en träning. Jag kände ju redan dagen efter förra veckas träning att han var starkare. Roligt att höra och känna att man gör nånting rätt iaf. Mitt träningsupplägg verkar funkar bra. ;)
Vi får se om det blir någon terräng i veckan, om inte blir det ett konditionspass på galopp-banan.
Nu ska jag duscha och sen sova.
Bye
 
efter en bra träning smakar maten lite extra gott
 

Inte ett enda stopp!

Ja, rubriken säger allt. Sammy hoppade precis allt direkt även om han tvekade lite på gravarna i första anridningen. Så nöjd med honom, igen! :D
Det märktes skillnad på honom i framför allt galoppen sen måndagens dressyr-träning. Han var starkare och kunde gå i en liten längre galopp och behålla trycket. Även Viktoria tyckte det. Sen blev han lite trött i dom nya musklerna så på slutet var han lite seg.
Han började även visa lite humör genom att bralla lite när han kom för nära nån gång eller dylikt. Efter halva träningen hade han även glömt av hjälperna för högergaloppen? Han bara fattade vänster vänster vänster. Jag fick kämpa som bara den att han skulle fatta höger. Jag fick inte ens till det varje gång. Kände mig rätt kass just då men han är ju ändå bara 4 så detta går upp och ner.
Hur som så klarade jag kortet (dock hade vi ingen penna med så underskriften får jag på måndag) så nu är det uppladdning som gäller.
Har redan gjort en preliminär plan för dom kommande 3 veckor så att det ska bli så optimalt som möjligt för honom.
Här har ni även filmen från träningen.
 

hemma

Är hemma en sväng nu och tänkte sova lite innan träningen. Märks att det är första veckan på jobbet, jag är rätt trött just nu. Blir att bara slappa i helgen och återhämta sig.
Uppdatering om träningen kommer i morgon då jag inte kommer var hemma förrän ca 21 och då är det sängen direkt.
Bye

Hacke-träning

Igår blev det hopp-träning för Emelie von Essen, även kallad Hacke.
Det var en väldigt rolig träning där vi inte hoppade så högt men det blev en bana på slutet iaf där vi hoppade kombination, vattenmatta och en linje på 3 galopp-språng.
Vi började med att trava över 2 bommar på ena långsidan där vi skulle fatta galopp direkt efter. Efter några gånger bytte vi varv och sen blev det en kort skrittpaus. Vi fortsatte med att travhoppa ett kryss på andra långsidan som blev lite högre efter varje språng. Vi tog väl 4-5 språng på detta innan vi gick över till att hoppa vattenmattan. Tog den första gången i trav men det är inget han brukar bry sig om direkt. Vi hoppade hela linjen sen och då blev det räcke 3 galopp-språng oxer med vattenmatta. Sammy tog det hela med lugn och skötte sig kalas.
Till slut hoppade vi hela banan som då låg på 80-85cm. Vi började i högervarv med att hoppa krysset som då var ett räcke, snett igenom och räcke- vattenmatta, andra långsidan med ett räcke, snett igenom igen och kombination räcke- räcke och sen linjen vattenmatta- räcke snett igenom igen.
Sammy hoppade super hela träningen även om vi kom lite nära nån gång. Pilot-fel och något jag jobbar på. Annars tror jag faktiskt att jag skötte mig rätt bra med.
Hade förvarnat Hacke lite då Sammy ju hade en växtrusch för några veckor sen så jag trodde han skulle var lite vinglig och utan att ha så bra koll men ack så fel jag hade. Hacke sa att han var jättefin och att jag börjar kommer till ridning på honom. Det är inte så mycket unghäst-ridning på honom längre även om han inte orkar samla sig än i galoppen men jag skulle jobba mer på detta och utmanar honom mer.
Idag skulle Carol ha ridit ut på honom men hon blev sjuk. Och när jag vaknade efter min middags-tupplur var jag rätt risigt med så han får stå idag ändå. Jag är inte särskilt orolig att han ska bli stel eller så då han går på bete med sin bästis och dom 2 busar rätt rejält.
I morgon är det terräng-träning för Viktoria och då ska jag (försöka) ta fälttävlans-kortet. Har redan anmält till Hermanstorp den 31/8. Hamnade på reserv-listan men stod först på tur iaf och det var redan någon som har dragit tillbaka sin anmälan så vi är med.
Inga kort eller filmer från träningen tyvärr men i morgon ska Lisa följer med och fota/filma terrängen iaf.
 
 

jobbigt värre

Då var dressyr-träningen avklarad. Det blev en del att jobba på och Sammy tyckte att jag var sååååå hääääär jobbigt. Att spåra med baken var väldigt jobbigt och onödigt. ;)
Det blev mycket att jobba med innerskänkeln så han skulle komma loss från innerhanden och bära sig själv istället för att luta sig inåt mot både skänkel och hand. Efter att antal varv på volten så började han att släppa efter och det kom några steg åt gången där han bara flöt fram i en fin, bärig form med ett jämnt stöd på båda tyglarna. Han orkade inte många steg än i den formen men det är bara att öva öva och öva mer.
Även lite skänkelvikningar övade vi på och dom flyter på rätt så bra faktiskt. Galoppfattningarna gick inte så bra idag men det kan nog bero på att han var rätt trött på slutet fast vi tränade bara 30min.
Sen tyckte Viktoria att jag kunde öka kraven ett snäpp på honom i form av att han ska tar hjälperna fortare, tex i just fattningarna. Jag har varit lite för mesig med detta.
I morgon är det hoppning för Emelie von Essen. Säsongens första träning så vi får se hur det går.
 
Trött Sammy efter en jobbig träning.
 

schema vecka 32

måndag: dressyr-träning
tisdag: hoppträning
onsdag: uteritt
torsdag: terränträning
fredag: vila
lördag: vila
söndag: vila
Vila betyder då antingen stå (han går ju fortfarande på bete) eller promenad.
 
Fortfarande otroligt nöjd med just denna runda. :)
 

söndag

Då var söndagen nästan över för min del.
Idag blev det en promenad med Sammy. Han fick ha sitt BoT-täcke på sig medans vi gick. Vi hade tur och fick inte en droppe på oss under promenaden. Vi var ute ca 45min i rask tempo.
Annars har jag inte gjort nånting på hela dagen. Håller just nu på att laga mat, sen blir det duschen och sängen.
I morgon börjar jag jobba igen. 4-12.30 varje dag hädanefter. Jag gillar det. :D

galopp-fattningar

Efter jobbet åkte jag ut till hagen direkt för att rida ut med Sammy. Tänkte träna lite på galopp-fattningar och då framför allt från skritt. Red därför ner till banvallen så vi kunde jobba på ordentligt.
Började med 2 fattningar från trav och det gick bra direkt. Körde varannan höger, varannan vänster. Blev väl 7-8 fattningar och dom blev rätt bra. Nån gång blev han lite övertaggad och då börjar han bara med nånting men han lugnade sig rätt fort igen och sen skötte han sig.
På hemvägen fick han sträcka ut lite i galopp innan vi travade av lång och låg och sen tog vi även klätterbacken hem.
I morgon blir det en promenad och sen blir det lite träningar nästa vecka innan han får vila fre-sön.
 
 
Var med och hämtade denna sötnosen igår. Ett 5-årigt b-pony-sto.
 
 

tappsko

Sammy lyckades ju att dra av sig en sko i onsdags. Detta hände på framhoppningen när han rev räcket. Han blev lite sur och brallade lite så skon flög. Valde att starta ändå då det ju var på gräs och han har rätt bra hovar. Igår skulle han vila och så kom världens bästa hovslagare redan idag 7.44.
Red ut en sväng med honom och Carol på Ophelia föjlde med.
 
Sammy i sitt nya träns
 
Sammy sko
 
RSS 2.0