Anna-träning

Hoppträningen gick väl lite blandat igår.
Men vi hoppade 3-kombination och trippelbar för första gången iaf.
Mer utförligt kommer lördag eller söndag. Har rätt mycket att göra så hinner inte idag och i morgon är det ju P&J i Bollebygd.
Ha det

Ullared

Pernilla drog iväg mig en sväng idag och vi landade faktiskt på Gekås. Det var första gången jag var där och jag hittade faktiskt lite grejer: ett svart pullarträns med v-format pannband och vita stenar, ett svart ridspö, en ljusblå täckesgjord, ett par svarta och ett par blåa byxor, en golvlampa med dimmer och ett par svarta stövletter. Köpte även 2 paket färg (kastanj). Letade även efter ett D-ringsbett till Sammy men det hade dom inte.
lampan
Dom andra bilder kommer i morgon eller till helgen.
Bye

Uteritt med tjejerna

Idag blev det en uteritt och både Elina och Lina föjlde med på Ophelia och Honey.
Vi red ner till banvallen för lite galopp och sedan klättring hem. Sammy skötte sig jättebra. Han var lite tittig men det brukar han var när han har stått några dagar, han behöver någon form av aktivering varje dag, helst.
Han fick sträcka ut lite idag igen och det var samma som förra gången- han länger bara på sprången men takten är nästan den samma.
Sedan fick Elina med Honey går över diket först då vi ju har lite skilda meningar om vi ska gå över eller inte (har dock alltid fått över honom efter lite lirkande). Men han hoppade efter utan att tveka med ett riktigt tiger-språng. Jag tycker ju det är sjukt svårt att hänga med när hästarna hoppar från stillastående/ ur skritt. Även om man håller i manen/martingalen så landar man som en säck potatis i sadeln. :(
Efter klättringen joggade vi lite och sen var det skritt hem, så klart.
Han börjar bli rätt maffignu.
Att stå stilla var inte riktigt hans grej idag.
I morgon får han vila då jag ska iväg direkt efter jobbet och på torsdag är det hoppträning för Anna Emanuelsson! Jippie! Det har ju hänt lite sedan sist.
Det blev dessutom en planändring till P&J, jag åker till Bollebygd istället. Det är närmare och billigare än Alleby. Dock börjar dom först på 90cm så vi får se om jag bara hoppar en gång 90cm eller 2 eller kanske tom 1m. Allt beror på hur första rundan känns.
Måste rykta hans man, igen! Den växer ju som ogräs...
 

Sammy-bus

Idag var jag ute på en promenad med busungen. Han tyckte det var kul att få röra sig lite så han höll på att kasta lite med huvudet och takta lite och busmulen var framme hela tiden.
När jag kom tillbaka till gården släppte jag honom lite i paddocken så han fick springa av sig lite. Detta var mycket uppskattat. ;)
Lång och låg var det
Bus på g...
 
 

igångsättning

Idag är det dags att sätta igång Sammy igen. Det blir en liten promenad och sedan lösgalopp i paddocken.


nostalgi

We've got time to wait
And we wait still it's too late
We always move in seconds in a world of hours and days
We've got bones and blood
Is this all what we've got
I thought there was a brain
But maybe I just thought in vain

This is not the time to wonder
And this is not the time to cry
This is not the time to sleep while we fight
And this is not the time to die

Reality and dreams
Reality is not what it seems
It's not the way we want it
It's just the way it gotta be
We've got love and hate
But we can't estimate
What's the right solution to kill the illusion of this world

This is not the time to wonder
And this is not the time to cry
This is not the time to sleep while we fight
And this is not the time to die
And this is not the time to wonder
This is just a time to fear
Don't worry about the meaning
Don't worry 'bout the world
It's the question how to see it clearRead more: Fury In The Slaughterhouse - Time To Wonder Lyrics | MetroLyrics 
 
Lite nostalgisk så här på kvällskvisten. MÅÅÅÅÅÅNGA minnen som är förknippat med den här låten.

hemma

Hemma efter en heldag på Grevagården. Föjlde med Pernilla för att "hjälpa" henne men det blev inte så mycket. Satt mest och snackade massa mellan kunderna. Att vi fortfarannde har så mycket att tjata om trots att vi ses i princip varje dag är rätt kul, faktiskt. :D
Medans vi var borta bytte hennes man Johan ut köksfläkten i min lägenhet då den gamla pajade typ ½ år efter att vi flyttade in (jag har bott här i nästan 4år nu!) så nu är det fixat. Ska även få hjälp med att sätta upp golvlistor.
Kommer göra om lite här lite vartefter.
Nu ska jag titta på nåt serie-avsnitt och sedan försöka sova, detta låter lättare än det är med tanke på Chanel. :/
God natt

Grevagården

Nu har vi byggt upp...


ingen ridning

Då Sammy har vila den här vecka så är det tyst på bloggen med. Det ända spännande som kommer hända är att jag följer med Pernilla till Grevagården på lördag till hingstpremiering för russ, nordsvensk och ardenner.
hörs

lite planering

Tänkte dela med mig lite av Sammys planering fram till slutet av april.
vecka 12: vila, promenader
vecka 13: blandat ridning 4-5 dagar, P&J i Alleby på lördag (80 och 90)
vecka 14: blandat ridning/körning 4-5 dagar, körkurs på Ryasjö Hästgård på söndag
vecka 15: blandat ridning/körning 4-5 dagar
vecka 16: blandat ridning/körning 4-5 dagar, CR på Tokarp på långfredag (80 och 90 eller 90 och 100)
vecka 17: blandat ridning/körning 4-5 dagar, terrängkurs hos Hajjerna på söndag
vecka 18: vila, promenader
Det är dom närmaste veckorna och sedan får vi se. Blandat ridning/körning betyder både uteritter och jobba i paddocken/ lektioner och tävlingar/träningar/kurser ingår i dessa 4-5 dagar.
Sammy på 3-års-testet maj 2013. Fotot är tagen ev Ida Käck
 

vår i luften, vår i själen

Fattas bara vår i hjärtat men det kommer när det kommer.
Har dom senaste dagarna varit så där löjligt lycklig och glad som man normalt bara blir när man är nykär. Jag är det dock för att jag har fått några riktigt bra vänner som ger mig så otroligt mycket energi så det känns att jag ska spricka!
Igår träffade jag alla dessa vänner efter varandra och jag bara skrattade och fnittrade och var hur löjlig som helst endast pga det. Att man sedan kan få abstinens för att man inte får något meddelande på typ 30min är, ja, löjligt?
Snurrigt inlägg om ingenting men har svårt att fatta det här lyckoruset i ord.
Ni vet vilka ni är och jag hoppas att ni förstå hur mycket ni betyder för mig!
 

tävling i Ulricehamn

Då ska vi se. Sammys första tävling nånsin och det gick väldigt bra.
Han var lite busig när vi hade lastad ut och slog lite med huvudet samt viftade lite med frambenen dock lugnade han sig när han hade fått gå lite fram och tillbaks. Stackars Pernilla fick ta honom då jag sprang runt som en virrhöna i jakt på en sadelgjord då jag hade GLÖMT min hemma!!! Jag har ALDRIG nånsin förut glömt något, varken till träning eller tävling. Ni kan förstå vilken panik jag fick. Som tur så var en kompis där som rider på klubben så jag fick låna en gjord.
Då jag kände att det blev lite tajt med tid pga allt detta lät jag mig flytta ner till sista startande istället för andra (av 29). Med en gång hade jag väldigt gott om tid och fortsatte promenera fram och tillbaka med honom. När det var ungefär 30min kvar till min start hoppade jag upp och började skritta fram och sen fick jag komma in på framridning/-hoppning. Redan när jag började jogga kändes han jättefin och även om han tittade lite omkring och spände sig nån gång lite så lyssnade han bra. Det blev lite bock och bus i fattningarna men det gjorde inte så mycket. Hoppade fram på lilla och sedan på räcket som han tog klockrent på första försöket. Tog oxern 2 gånger och sedan räckte det. Jag tänker inte rida och hoppa runt och nöta på framhoppningen. Blir det ett bra språng direkt så räcker det, om det inte blir så bra tar jag 2-3 språng till.
Sedan var det dags för banan. Jag hann visa honom alla hinder innan det var vår tur. Det blev lite vingligt och några hinder hoppade vi lite på snedden men han tvekade inte en enda gång utan hoppade allt utan att blinka! Att jag sen höll på att ramla av är en annan femma. ;) Svängen från 1:an till 2:an blev inte som jag hade tänkt så vi kom lite konstig på 2:an och han hoppade av rätt tidigt. Sedan var 3:an i en stor båge till höger. Sammy började dock att dra till vänster och jag höll tyglarna i bara spännet så i lite panik drog jag höger så att jag höll på att trilla av till vänster men som tur är kom sargen precis i tid och jag kunde tar stöd där för att hamna rätt i sadeln igen. Sedan var det bara att fortsätta som om ingenting hade hänt. 3:an hoppade vi då i trav och sedan flöt resten på hyfsat bra. Det blev en nolla iaf och jag är jättestolt över Sammy och att han är så cool som han är.
I 80cm hade vi lite bättre flyt redan från början och även om det kom ett och annat kråksprång och han rev 5:an pga att vi kom för nära så är jag superglad även över den rundan.
Det kommer film på båda rundor iaf. 
Den här veckan får han vila och promeneras innan vi fortsätter.
 

nöjd

Tävlingen gick bra.
Lite bus och brall och nästan en avåkning men även en nolla och en runda med 4 fel. Mer utförligt kommer i morhon...
God natt


snart åker vi

Vid 8 tänkte jag åka hemmifrån så vi är tidigt på tävlingsplatsen att jag slipper stressa. Nog för att jag är bra på att planera men idag känns det extra viktigt då detta blir Sammys första tävling. Spännande.
Red lite i paddocken igår och han var jättefin. Gick först en liten sväng med honom innan jag satte upp och började skritta. Han har förstått detta med att gå långt och lågt rätt bra nu. det räcker att jag pillar lite med innertygeln så sänker han halsen och höjer ryggen. Fina bäbis. <3
I skritten orkar han håller den formen i princip hela tiden och även när jag korta tygeln sen. I traven orkar han inte riktigt hela tiden men vi är på god väg.
Gjorde även några fattningar i båda varven och dom gick lite bättre än senast så det kommer bli bra snart. Jag fick till en rätt bra till slut där han var balanserad även om det blev några extra-travsteg. Tom avsaktningen var någorlunda balanserad. Efter det fick han jogga av lång och låg igen och sedan var vi färdig.
Nu ska jag få i mig lite mat innan jag går ut igen och rykta min stjärna.
Han har vuxit lite sen den här bilden togs. Detta var förra sommaren, i slutet av augusti...
 

kurser bokad

Nu har jag bokad 2 kurser till Sammy och mig i april.
Den 6. ska vi till Ryasjö och har körkurs för Lars-Åke och den 27. ska vi till Hajjerna utanför Alingsås på en terräng-kurs! Wiiiiie! *doingthehappydance* :-D

ingen tid, ingen tid

Har inte haft tid att skriva några rader. Försökte i torsdag med blogg-appen men den för ett eget liv, ibland funkar den men för det mesta inte. :/
Hur som fick jag hemläxa av Pernilla att gå ut och sträcka ut Sammy i galopp så i torsdags drog vi ner till banvallen för just det ändamålet. Vi galopperade nästan hela vägen till första vägbommen (efter några hundra meter i trav först, såklart) och 2 avbrott pga gående. Sedan vände vi och han fick jogga några hundra meter lång och låg innan vi skrittade hem resten som tog 25min. Skönt med en häst som faktiskt kan slappna av och jogga lugnt ute.
Han har inte riktigt förstått detta med att man kan springa fort med ryttare så när jag drev på honom längde han sig bara. Det är ju bättre visserligen men nån gång trillar poletten säkert ner. ;)
Igår fick han vila helt och idag ska jag rida igenom honom lite lätt i paddocken.
Efter stallet åkte jag till Pernilla och hon visade mig hur man syr ihop alla delar till en grimma. Kommer ta kort på alla steg och visa er. Här kommer första kortet...
Stannade kvar och käka taco där igen, någon annan som ser en liten tradition ta form? ;)
Idag ska ja dit igen då Pernilla fyller år. Emellan allt med stall och födelsedag ska jag även iväg och tanka bilen, ta ut pengar och hämta transporter.
Ett obligatorsik öronbild...
Min snygging
Vi hörs

hoppträning

Idag fick jag en hoppträning från Pernilla. Tanken var att hoppa bana inför söndagens debut.
Redan i uppvärmningen hade jag honom mycket mer och tidigare på plats än innan. Han började höja ryggen och jobba med hela överlinjen nästan direkt. Även i traven jobbade han korrekt nästan hela tiden och trots att det var jobbigt kämpade han på bra i galopp med. Ett stort steg framåt och en stor förändring sen i söndags. Det är helt otroligt hur fort han har blivit starkare och man märker verkligen att han vill jobba. Det gäller bara att inte göra/kräva för mycket redan så han blir "sur".
Vi började hoppa fram i trav på ett kryss som blev till ett stigsprång. Till slut låg hindret på 95cm som vi då rullade över några gånger i galopp.
Efter det gick vi över till långsidan där det stod 2 räcken med 4 språng emellan. Jag måste tänka på att hålla om mer med benen och inte släppa iväg honom då han har en rätt stor galopp och det lätt blir tajt med sådana distanser.
Sedan hoppade vi banan som bestod av 7 språng.
Längs ner till höger är stigsprånget som vi kom på i höger varv sedan runt till det blå-gula räcket, runda stigsprånget och tar båda räcken på vänster långsida, snett igenom (typ) till räcket med konerna sedan stigsprånget igen och en båge till det blå-gula räcket.
Allt i allt gick det rätt bra och jag är nöjd med honom men lite mindre med mig själv. Jag har den fula ovanan att släppa allt när jag blir osäker och det resulterade i att Sammy hoppade av typ ett språng för tidigt några gånger. Duktiga bäbis hoppade iaf allt utan att tveka även när vi kom lite snett nån gång eller i trav. Jag måste bara lära mig att har mer is i magen och vänta.
Hur som låg hela banan på 85cm och det kändes inte. Han hoppar så lugnt och fint och det är rätt lätt att hänga med. Vi fick tom till ett riktigt rund språng i uppvärmningen där han nästan hoppade mig ur sadeln pga all ryggverkan. Det är bara att vänja sig. :)
En trött Sammy efter dagens bravader.
Han fick gå ut utan täcke efteråt då det var hela 12!!! grader i solen. Detta tackade han mig genom att grisar ner sig direkt från topp till tå.
Nu är det snart läggdags för mig, igen.
bye

Jag hissar

... den här produkten!
Jag har ju haft problem med att min sadel är vääääldigt hal. Den som inte har känt på den vet inte vad jag menar. Hur som blev t.ex. alla avsaktningar extra utdragen då jag inte kunde sitta emot ordentligt och bara drogs framåt. Helskoningen på byxorna hjälper inte heller, tyvärr. Fick då tipset av några att köpa effax. Sagt och gjort och vilken skillnad!
För vissa kanske det är att fuska men jag tycker det är rätt skönt att jag inte längre behöver koncentrera mig på att inte glida av för lilla minsta utan kommer faktiskt till ridning nu- i den mån det går på en 4-åring. :)
Jag kommer dock, när ekonomin tillåter, köper ridbyxor med silikon-skoning. Vi får se när detta blir.
 

VÅR

Idag var det lika underbart fint vårväder som igår minus blåsten dock. Passade då på att släppa ut alla 3 pållar utan täcken och det tyckte dom var rätt skönt.
Kortet är taget innan rullningen. ;)
Red ut en sväng med Sammy och idag klarade vi oss utan vändningar utom på ett ställe där han blev väldigt osäker/ rädd för ett stort metallkar vid sidan av vägen. Men efter lite uppmuntran gick han förbi iaf.
Blev en liten sväng till banvallen för lite galopp. Han fattade rätt alla gånger även om det tog några meter extra i trav innan han rullade över. Han fick även jobba lite genom att hålla en något kortare galopp än vanligt och det skötte han jättebra. Han blev lite tung i handen emellanåt men det gör inget i det här stadiet då han inte låg på hela tiden.
I morgon blir det lite hoppning för Pernilla så att vi är fit for fight till söndag. Transport är också bokat, får bara se när jag hämtar den.
Elina tog det här kortet på Sammy och mig. Jaja, tur att hästen är söt för jag är då inte det. ;)
bye
 

just det

Glömde nog att berätta att jag klippte färdig Sammy också. Det har ju blivit rätt varm nu och han har inte börjat fälla än så han blev trött rätt fort och därför klippte jag resten av kroppen också, utom benen och huvudet och schabrack då. Jag tror att jag tom fick till schabracket lika på båda sidor. ;)
Han är rätt cool vid klippning och står blixtstilla. Han tycker inte det är nåt märkvärdigt alls, underbara lilla häst.
 

promenix

Idag blev det en promenad upp till Tokarp med Sammy. Väl där fick han stå i boxen medans jag hade en liten tjat-stund med Lena och Myran, lika trevliga och lätta att prata med som Pernilla och Johan. Det känns riktigt bra att ha några vänner nu som man kan gå till och bara tjata på om allt och inget. Tack vare er mår jag som jag mår, bara så ni vet!
Min snygging! <3
 

den där rakriktningen

Att rida rakt före och efter ett hinder är inte så lätt som det låter.
Idag fick jag en lektion av Pernilla och vi jobbade endast på just detta.
Började rida fram och försökte att få honom låg i nacken och även att skritta och trava lite lugnare. Både Sammy och jag vill gärna skynda framåt men då orkar/hinner han inte riktigt med. I skritten går det redan riktigt bra och han orkar rätt länge att bära sig själv medans det är lite jobbigare i traven. Men han försöker alltid och jag kan pressa honom lite till för varje gång. När han fick ett jämt och bra stöd i handen började vi med övningen.
Först hade vi framme 4 travbommar med koner både före och efter och 2 bommar som jag skulle rida igenom. Redan i svängen (vi började i vänstervarv) gällde det att få koll på ytterbogen så han inte flöt ut. Det blev lite sned då han drog till vänster men efter några repetitioner blev det riktigt bra. Sedan bytte vi varv och då var det lättare direkt.
Sedan bytte vi tillbaka till vänstervarv och 2 bommar blev upplagda så att det blev ett litet kryss. Alla koner stod kvar och även dom 2 bommar som passage fick ligga kvar.
Även nu drog han lite till vänster men det var lite lättare att korrigera nu. Vi höjde krysset 2-3 gånger och till slut låg väl sidorna på 1.20m(?). Det blev nästan en avsittning då han en gång trampade på en bom och drog till höger så han hoppade vid sidan av stödet där det var som högst (innan vi höjde som högst dock). Jag landade på halsen och är väldigt glad för att han inte tog chansen och började bocka. Gör om gör rätt så vi fortsatte bara och det gick bra.
Sedan fick han skritta lite och pusta innan vi rullade på i galopp.
Här blev svängen till hindret jobbigast men till slut fick jag med bogen även här. Han hoppade riktigt trevligt och bara jag ge f*n i att störa honom så kommer han i princip alltid rätt.
I veckan kör vi en träning till och på söndag är det dags för våran debut.
Sammy låg ner samtidigt som han åt när jag kom till stallet
 

katt-ställning

Just det, jag fick upp Chanels klätter-ställning. Jag tror tom att det blev rätt. ;)
Den är ca 1,50m hög, bara så ni vet.
 

grrr

Skrev just ett långt inlägg om träningen men allt bara försvann när jag skulle publicera. Jag är inte arg, NEJ DÅ!!!
Hur som så gick det rätt bra. Det var svåra övningar för en 4-åring men han löste det bra ändå.
Vi hoppade fram på en volt med 3 cavaletti där vi skulle hoppa varannat hinder. Sammy och jag behövde några varv på oss innan vi fick med hans ytterbog någorlunda och vi kunde svänga i tid men sedan gick det jättebra i båda varven.
Efter det gick vi över till en studs-serie: 2-studs->1 galoppsprång->2-studs->1 galoppsprång->2studs. Det var väldigt jobbigt för honom så när han hade hoppat igenom serien en gång i varje varv räckte det med just den övningen.
Sista övningen var ett räcke som vi trav-hoppade och sedan 7 språng fram till en oxer.
Vi hoppade sen en enkel bana bestående av trav-räcket fram till oxern, hela fyrkantspåret runt till en oxer-oxer serie med 5 (6?) språng och sedan snett igenom och hoppa en vattenmatta med räcke.
Som vanligt tvekade han inte en enda gång.
Viktoria tyckte att han hade musklat sig fint i hela överlinjen så nånting gör jag rätt iaf. Även andra tränare och ryttare har sagt att han är precis där han ska var för sin ålder och det om nåt känns roligt att höra då jag är osäker om jag gör rätt. Jag tror dock att jag kan sluta oroa mig.
I torsdags fick han vila och igår blev det en liten promenad. Idag red vi ut en sväng medlite galopp i slutet. Jag testade att korta honom lite och det gick jättebra även om han tyckte att det var jobbigt, så klart.
Efteråt fick han stå med sitt BoT-täcke medans jag (försökte) rycka hans man. Inget jag är så bra på, får tar lite till i morgon eller i veckan.
före
efter
Jaja, ni ser ju själv.
I morgon blir det lektion för Pernilla på förmiddagen och sedan hjälper jag till hos henne att köra ut lite träd ur skogen och får då samtidigt körlektion. Jag kommer nog var rätt slut när jag kommer hem. ;)
Bye

fredags-nöje

Tack vare Pernillas och Johans hjälp kom jag äntligen in i mitt förråd igen (tappade nyckeln) så jag roa mig med att sätta upp min stora katt-ställning. Det skulle bli bättre om jag faktiskt kom ihåh hur den ser ut. ;)
Låset "gick sönder"
dessa delar ska bli en 3-våning-ställning
Chanel testar redan kupan
Ska försöka smälla upp den nu och sedan cykla bort till fam. Ädelsson. Jag får visst krascha fredags-taco-myset igen. :D
 

dåligt av mig

Det blev inget inlägg om träningen då jag kpm hem rätt sent. Svängde förbi Pernilla på vägen hem och det tog, som vanligt ;-), längre tid än tänkt. Men isag är det fredag och jag behöver inte lägga mig tidigt.
hörs

rätt nöjd

... med dagens träning. Han skötte sig jättebra även om piloten kunde stötta lite bättre. Mer utförligt kommer i morgon.God natt från en trött Maddel
häst på Eurohorse

dagens pass

Idag ville jag fräscha upp mina tömkörnings-kunskaper lite. Då jag har dealat till mig körlektioner samt hjälp med Sammy gäller det att tar tag i saken.
Det gick väl rätt så bra bortsett från att Sammy var väldigt pigg så det blev mycket övergångar. Började med en liten runda i skogen och där hade vi lite meningsskillaktigheter på vilken sida av träden vi skulle gå. När vi kom till paddocken tog jag honom på en volt då det med min icke existerande kondition inte är någon bra idé att försöka springa efter hästen i trav.
Han jobbade på väldigt bra men kunde har varit lite mer lyhörd. Detta blev dock bättre efter en del övergångar trav-skritt-trav. Alla våra rid- och longeringspass innehåller mycket övergångar just för lydnaden och att han ska kommer under sig lite mer med bakbenen.
Vi höll på i ca 30min inklusive framskrittningen i skogen.
Innan jobbet
 

ny vecka

Då var en ny vecka påbörjad och jag blickar tillbaka på helgen- häst, häst och mer häst och en massa familj Ädelsson. ;-)
Jag har haft väldigt roligt och det var länge sen jag skrattade så mycket.
Shoppade inget på mässan då jag inte hittade det jag ville ha.
rolig klippning


god morgon

Nu har jag packat ner en massa ugns-omlett-bitar så jag kommer klara mig hela dagen plus lite kycklingsallad och några äpplen. En stor flaska vatten får också följer med. Biljetterna skriver jag ut hos Pernilla (INTE GLÖMMA!!!) och sen bär det av. Skoj skoj.
Lars-Åke och Sammy
 

bildbomb

Här kommer lite bilder från själva butiken...
Massa selar, både enbet och par, marathon-, bröst- och lokselar
Bakselar i Biothane (och Lars-Åke ;))
Bett och selunderlägg och lite annat småpill.
Olika vagnar... och Lars-Åke.
Huvudlag och träns och lite annat.
Mer huvudlag och grimmor (grimmorna längs till höger och i knalliga färger fotade vi på Sammy, dessa kort ska upp på hemsidan sedan)
Hundavdelningen
Sadlar
Det var en väldigt rolig dag med mycket information.
Tyvärr var Sammy rätt rastlös hela dagen och ville inte riktigt stå stilla och när han väl stod stilla så höll han på att slänga med huvudet och försökte hela tiden att få tag i nånting att tugga på. Dessutom vände han flera gånger på vägen dit i morse. Han har börjat att bli starkare nu och testar mig en del genom att småresa sig och sedan vända åt andra hållet. Ju mer att han inte "säger till" kan jag inte förekomma honom heller så det är bara att vända tillbaka. Men detta kommer ge sig så smånigom.
Hur som så fick han visa upp en bröstsele sedan var det lite demonstration av en hästmassör och till slut var det en sadelutprovning. Efter detta var det slut och jag gick hem med honom. Åkte tillbaka sen då vi skulle grilla och tjata. Mycket trevliga människor jag träffade och det var även roligt att träffa Lars-Åke från Ryasjö Hästgård igen.
I morgon dra jag till Göteborg och Eurohorse. Ska inte shoppa något annat utom en anti-glid-padd att lägga på sadeln då den är otroligt hal och nu när Sammy har börjat att testa lite vill jag gärna sitta lite stadigare och inte glida runt som bara den. Hittar jag ingen padd får det bli sadel-lim.

bröstsele

Den här bröstselen visade Sammy just upp.
Tyvärr var han lite rastlös och dessutom har han börjad att testa lite gränser så han stod tyvärr inte lika stilla som denna...


sneak peakRSS 2.0