hoppning, äntligen

Idag blev det hoppträning för Hacke. Det var på tiden kan jag säga.
Vi timade våran första träning bra då fokus låg på lydnad med små-hinder. Jag skriver mer utförligt i morgon men kan säga att det gick rätt bra med tanke på att vi just håller på att komma igång.
Sammy åt även upp dagens mål lusern. Han kommer nog få tillbaka allt rätt fort då han går på fri tillgång hösilage med riktigt bra värden. 
Nu ska jag krockar med min kudde, i morgon är visst också en dag.
God natt

uteritt i dugg-regn

Det blev en kort uteritt på ca 45min med grabben. Lite trav och galopp på grusvägarna innan det var dags att styra hemåt igen.
Han går ju nu i den stora flocken (15-20 hästar, kan det stämma?) och just nu är han rätt långt ner i rnagen. Jag misstänker dock att han kommer jobba sig uppåt med tiden. Hur som så har han lite bit- och sparkmärken dock inget som stör vid ridningen. Sånt man måste räkna med helt enkelt när man låter hästar gå ihop. 
 
Sammy vid en av fyra höhäckar... Han har tappat lite hull och även muskler så idag köpte jag en säck hackad luzern samt majsolja till honom. Dock åt han bara halva givan luzern, han som inte är kräsen annars. :/ Kanske får jag i honom mer i morgon.
 

lite hoppning

Sammy fick ju vila igår men idag var det dags för lite trim i manegen. Plockade bara fram ett kryss ut med ena långsidan med en galopp-bom före och efter samt ett räcke ut med den andra långsidan. Vi skrittade fram ute och väl i manegen började jag jogga honom några varv lång och låg. En en gång märker jag att traven är hans trivsel-gångart. Han är avslappnad och fin i princip hela tiden, ryggen kommer upp och bakbenen jobbar.
Alla galoppfattningar satt idag även om han inte har någon styrka just nu och det tar några extra steg innan han kommer igång. Pga bristande styrka är det ingen mening med att jobba honom i galoppen än men han fick kämpa lite iaf med att komma lugnt och sansat på hindrena och verkligen hoppa med ryggen.
Båda hinder låg på 60-70cm och han skötte sig super. Galoppbommen efter krysset gjorde att han var tvungen att hoppa färdig språnget så det blev runda, fina språng trots den låga höjden. Jag kommer fortsätter att använda mig av bommar 2 gånger i veckan för att få upp styrkan snabbt.
Vi skrittade även av ute och det var uppskattad. I morgon blir det en uteritt och på tisdag är det hoppträning igen. Som jag har längtat!
 
 

God morgon världen

Den lovade nystarten har uteblivit så här långt men av olika anledningar har jag inte ridit så mycket dom senaste veckorna men nu är Sammy och jag på gång igen. :D
Igår fick han komma hem till Tokarp. Maten började truta lite och vädret är ju inte lika fint som det har varit.
Det blev några uteritter den senaste veckan och även 2 skritt-turer barbacka. Detta är något jag tänker göra oftare och även rida utan stigbyglar, allt för att träna balansen och sitsen.
 
Sammy i rasthagen, han fick gå i stora lösdriften några timmar medans dom flesta hästar var på lektion och bekanta sig med resterande flocken. Han kommer gå i den stora flocken senare.
 
Idag ska han vila så jag passar på och tar en day off och bara vilar upp mig och gör ingenting på hela dagen. Det blir långa dagar under veckan när man jobbar heltid och sen stalltjänst. Jag är oftast inte hemma förrän 18/19 på kvällarna men det gör inte så mycket. Jag sover gott iaf. ;) Att jag trivs väldigt bra på Tokarp behöver jag väl inte säga, det förstår ni kanske ändå? :D
 
Bye så länge
RSS 2.0