julafton

Dags att berätta om gårdagen och första ridturen på Sammy på nästan 3 månader!
Det gick jättebra att skritta ut, han skötte sig toppen. Inget kontigt alls att hoppa upp efter så lång tid, barbacka dessutom, och rida en sväng. Att vi sen tog en liten galopp på ca 50m berodde på att vi red precis bredvid järnvägen och just då kom tåget! Jag kände inte för att kolla hur han reagerar när tåget åker förbi så pass nära, då menar jag 5m-nära!, så vi galopperade tills vägen svängde in i skogen och vi kom lite längre ifrån spåret där vi saktade av direkt. Och med detta kan jag ckecka av första barbacka-galoppen på Sammy. ;)
 
På kvällen följde jag med Lena och Myran till Lenas bror Peter och hans fru Anki för lite julfirande. Det var väldigt mysig med god mat och julklappsleken. Jag fick med mig en Paradis-ask och julgardiner.
Sedan blev det julklappsutdelning och då fick jag ett par rosa raggsockar av Lena (väldigt praktisk då jag lätt fryser om fötterna!) och sedan ett presentkort av Lena och Myran till Sammy där jag får välja mellan en kraniosakral-behandling eller ett samtal. 
 
Idag blev det bara lite pyssel i stallet samt köra ut foder och halm till alla hagar. I morgon blir det en runda ut med Sammy igen. Undra vilken runda jag ska tar då.
Ha det
/Maddel

God jul

Och här lyser jag med min frånvaro. 
Jag kände helt enkelt inte för att uppdatera då det ändå inte fanns något att skriva om. Men NU är det dags igen.
I fredags var vi på Ale djurklinik igen för att sko om Sammys hov. Det såg så bra ut att veterinären gav mig tillåtelse att börja skritta uppsutten! Detta betyder att jag ger mig själv en skrittrunda på Sammy i julklapp då första uppsittningen sker idag. :D
Så här ser hans igångsättnings-schema ut: vecka 1- vila; vecka 2 och 3- skritt 30-40min varannan dag; vecka 4- skritt 45min varje dag, vecka 5 och 6- skritt upp till 60min varje dag och även återbesök.
Nu gäller det att ta tillvara på denna tid och bygga upp honom genom skritt-arbete. Något man i vanligt fall är lite slarvigt med men nu är jag så illa tvungen. Tyvärr får vi inte klättra eller rida i branta backar men man kan göra mycket annat.
Jag avslutar med några kort på Sammy som www.myranmagnusson.se har tagit.
Ha det bra
/Maddel
RSS 2.0