dagen idag

Igår hände inget särskilt med Sammy så därav inget inlägg. Var endast ute och gav honom hans vitamin-kex. Hjälpte stallkompisen att flytta sin häst till betet bredvid Sammy och detta var det enda hästrelaterade som hände då.
Annars har jag investerat lite tid i att städa. Min absoluta hat-syssla och dom som känner mig lite närmare vet att jag inte håller på med städning så där överdrivet mycket, tyvärr. Men nu är det någorlunda rent och även disken är gjort, hör och häpna! Jag har även lagat mat nu några gånger så det finns lite olika matlådor i frysen.
Idag kommer pappa och Uschi hit och hälsa på så vi får se vad vi gör. Sedan kommer Jens kl 15 för att verka Sammy och då tänkte jag passa på att rida lite i paddocken. Det enda som är helt spikat idag då jag inte vet när pappa kommer och hur länge.
I morgon blir det några timmar jobb och sen Varberg Summer Horse Show, kanske... Har inte sett Caliban's namn i startlistorna så vet inte om han kommer till start.
Nu ska jag hoppa in i duschen.
Kram
så fail så det vissla om det
 
 
 
 

pappa kommer

Min pappa är på väg till Sverige nu då han ska till High Chaparall och delta i den Civil War Weekend som är där i helgen. Han och hans fru Uschi håller på med det mycket hemma i Tyskland med så han har uniformer från den tidsepoken och hon har klänningar i massor. Samt att pappa har skaffat musket och kanon som han även får skjuta med. ;) Där kommer barnet fram.
Dom anländer dit på tisdag och på onsdag ska dom hälsa på mig. Till helgen ska jag själv upp till Chappen och titta på slakterna som kommer uppvisas.
Här ett kort på båda när dom leder en kortege...

ny design

Äntligen har jag en ny design här. Efter typ 2 år med samma var det verkligen dax. Det är snälla Lovisa på http://ponnyyfoto.blogg.se/ som har fixat den åt mig. Jag tycker den blev jättefin! :D
 

schema vecka 31

måndag- vila
tisdag- ut
onsdag- Sammy ska verkas så det blir ett lätt pass i paddocken
torsdag- vila (jag ska förhoppningsvis till Varberg efter jobbet)
fredag- ut
lördag- vila
söndag- vila
Ett av mina favvo-kort från onsdagens hoppträning. <3
 

Mål HT-15 och VT-16

Nu är det ändå dags att skriva upp lite mål för Sammy och mig. Mallen lånar jag från min kompis www.myranmagnusson.se.
Totalt drömmål- hoppning 140cm
                          dressyr MSV B
                          fälttävlan 2*
 
Drömmål om 1 år- hoppning 120cm
                             dressyr LA
                             fälttävlan H100
 
Realistisk prestationsmål- hoppning 110cm
                                         dressyr LB
                                         fälttävlan H90
 
Delmål- hoppa minst 1 gång 100cm felfritt innan vi går upp i 110cm, helst 2 gånger där det även ska kännas                  bra när det gäller flyt och ridning
             rida LC på godkända procent (60%) innan vi rider LB igen
             får rutin i H90
Alla delmål gäller för officiella tävlingar, alltså från lokal nivå och uppåt. P&J's och P&R's/ Clear Round's är endast träning.
Då jag kommer träna och tävla i alla grenar blir det svårt att komma upp i svårklass i någon av grenarna. Dessutom kostar det rätt mycket så pengarna kommer sätta stopp nån gång. Man vet dock aldrig vad som händer ut med vägen.
 
 

Åby dag 2

Då var jag hemma från andra dagen på Åby och Sammys och min andra officiella start i 1m.
Här kommer bilden på banskissen så ni vet lite vad jag pratar om.
Framhoppningen blev lite bättre än igår och jag fick till ett riktigt bra språng på oxern strax innan jag skulle gå in på banan.
Vi var, som igår, 3 stycken på banan samtidigt så det flöt på väldigt bra. Dock blev det lite fördröjd denna gången då hinder nummer 1 blåste omkull så dom var tvungen att bygga upp allt.
När det väl var min tur fick jag upp en bra galopp även idag. 1:an och 2:an gick ok och även 3:an blev hyffsad dock kände jag att jag började tappa kontrollen lite där. Till 4:an tog han tag i bettet och slutade lyssna vilket resulterade i att han kom för nära och rev. Till 5:an var det 7 språng men Sammy sprang på rejält och tog det hela på 6. Efter 5:an var det en lite skarpare höger-sväng men jag hade ingen chans att få till den då Sammy stack och började satsa på 9:an. Som tur är fick jag då tag i honom igen så jag kunde rida runt (den röda linjen) så det blev en minst sagt knepig sväng. Vi klarade 6:an med någorlunda kontroll och även 7:an samt 8ab. När 9:an kom i sikte var det körd med köntrollen, igen. Han tog av typ 1 språng innan men vi klarade oss iaf.
Pga den knepiga vägen till 6:an gick vi över maxtiden så 5 fel är dagens resultat.
Hur ska jag sammanfatta dagens start? Jag är glad att Sammy har sådan hoppglädje och hoppar ALLT utan att tveka. Även om det blir knepigt väg eller avstånd, för nära eller för stort- han hoppar. Sen måste jag jobbar mycket mer med att får igenom mina förhållningar så att han inte bara sticker iväg. Det "funkar" på den här höjden men om vi ska hoppar högre kommer vi krascha och det är jag inte särskilt sugen på.
Nästa vecka blir en lugn vecka för honom. Schemat kommer senare idag.
Här har ni filmen. Ridningen från min sida är inte mycket att hurra för.

regional debut i 1m

Då har Sammy och jag debuterat 1m på Göteborg Hästsportklubb och deras tävling Jump in July. 
Framridningen skedde på lilla ovalbanan och det var perfekt att kunna galoppera runt för att värma upp ordentligt. Sammy var pigg och framåt men utan att dra iväg.
Väl inne på framhoppningen la jag in handbromsen så det blev inget vidare bra. Hoppade lilla och räcket några gånger och dom språng blev väl ok. Skulle hoppa oxern och där hittade jag ingen distans alls vilket resultera i att Sammy kryper för nära och hoppar typ rakt upp och jag ramlar av. Inte bra för självförtroendet men men. Bara upp igen och fortsätta. Tog räcket emellan och gav mig på oxern igen. Bättre anridning men Sammy landade på bakbommen. Ett sista språng på oxern som blev bra iaf. Sedan var det dags att gå in på banan. 
Jag bryr mig inte så mycket om resultat just nu utan alla starter är bara träning.Tanken var bara att komma runt hela iaf. Jag satte upp en bra galopp och det flöt på förhållandevis bra. Vi rev 1:an som var ett rent slarvfel. 2:an kom vi bra över och sedan var det 6 språng fram till 3:an och banans första oxer. Här kom jag efter så jag släppte ut tyglarna (ett stort problem) och fick problem inför 4:an som vi kom väldigt nära. Sammy redde dock ut detta och resten av banan kändes rätt bra faktiskt. Pga att vi kom kort över 4:an blev det 7 språng till 5:an som var en oxer. Stor båge till vänster och 6:an och sedan en mjuk båge till 7ab (oxer-räcke) och 6 språng ner till 8:an.
Jag är jättenöjd med Sammy som inte tvekade en sekund, mindre nöjd med min ridning men den blev bättre inne på banan iaf.
Domaren sa att jag hade 0 fel så uppenbarligen såg hon inte min rivning. Jag har dock redan mailat arrangören om detta då rätt ska var rätt.
En annan sak som hände- speakern läste upp Sammys namn fel. Det är dock inte första gången att han blir en Samantha. :P
Nya tag i morgon och jag hoppas på bättre ridning redan från början.
Lägger upp det här kortet ändå.
 
Och här har ni filmen.

sista bilderna

Här kommer det sista gänget med bilder.
 
2 happy faces
 
 
Jösses, ankstjärt och stolsits deluxe
 
 

bildbomb 4

 

bildbomb 3

 
FAIL
 

tidig morgon

Idag blev det "tidigt uppstigning" för mig- kl 7 stod väckarklockan på. ;) Jag skulle åka till en kompis med Sammy för att rida ut med henne. Det var väldigt skönt med lite sällskap igen samt nya vägar.
Det blev en runda på 7.9km som vi red på 1h24min. Det blev mycket skritt och lite trav och galopp. Precis lagom efter gårdagens tuffa hoppträning. En hel del skritt på asfalt som är bra för benen.
Sammy skötte sig toppen, igen. Så skönt med en häst som man bara kan lasta, åka iväg och sen är han helt obrydd på nya ställen. Han ställer sig och vilar utanför transportern medans jag gör i ordning honom.
Han var dock inte särskilt pigg i morse när jag kom. Dock reste han sig 1min senare för att hälsa på mig.
 
I morgon tänkte jag rida till grusplanen och trimma lite. Det blir till att träna på LC:2-programmet samtidigt, det är ju inget avancerat direkt.
Ha det
/Maddel
 

bildbomb 2

 
 
 
En och anna rolig min är med men det bjuder jag på.

bildbomb del 1

Då det blev rätt många kort tänkte jag dela upp dom lite. Här kommer första gänget.
 
 

hoppträning

Då har vi varit iväg igen och hoppat för Felicia. Det gick riktigt bra igen även om jag klantade mig nån gång och satte honom rejält i skiten.
Idag började vi med en mini-serie: upphöjd bom, 13m till ett räcke och sedan 13m till en till upphöjd bom. 3 jämna fina galoppsprång skulle få plats både före och efter. Sammy var lite mer framåt och taggad idag så jag fick jobba lite mer med att kontrollera galoppen. Svårt balansgång det där, galoppera framåt men låt honom inte springa iväg! Det blev några vändor i båda varv där räcket höjdes hela tiden men till slut satt det rätt bra iaf.
Sedan blev räcket en oxer och vi tog bort bommen efter. Vi tog några språng på denna och till slut låg oxern på 110/120cm, tror jag. När det blir lite högre kommer ryggen hos Sammy iaf och jag tappar balansen lite men det är bara att träna.
Nästa övning var en linje räcke-oxer på böjd spår och 26m. Vi kom på räcket i vänster varv ur sväng och sedan 7 språng till oxern. Det gick rätt ok efter några repetitioner. Sedan hoppade vi samma linje åt andra hållet och då kom oxern ur svängen. Här fick vi tom in 8 språng en gång så han kan korta sig med. :P Det var även här jag red honom rakt in i oxern en gång så vi rev hela inklusive ett stöd.
Till slut hoppade vi en hel bana: höger varv och snett igenom över ett räcke, linjen räcke-oxer och fortsätter på oxern som vi hade i uppvärmningen (något lägre nu dock), snett igenom över räcket från andra hållet och sedan oxer-räcke-linjen igen.
Både Sammy och jag var lite trötta på slutet så han drog lite och jag orkade inte sitta upp tillräckligt alltså fick vi göra om dom sista 3 hindrena och sen även sista linjen en gång till. Och vi avslutade på topp iaf.
Allt i allt en bra träning som ändå har gett mig lite mer självförtroende inför helgen. Jag vet ju att Sammy hoppar, bra dessutom. Jag måste dock sluta tänka så mycket på den perfekta avsprångspunkten, det är detta som ofta ställer till det för mig. Galoppera och rida och låta hästen sköta resten så löser det sig!
Några kort får ni redan idag. Lite sämre kvalitet då dessa kommer över facebook.
 
Kan man ha ett större flin? :D
 
uppvärmning
 
Nej, så gör man INTE!!!
 
 
travar av
 
Alla kort är tagen av min kompis Linnéa Köhler
 

schema vecka 30

Oj oj, jag glömde helt av att skriva veckans schema. Så här ser det ut iaf.
måndag- uteritt
tisdag- uteritt
onsdag- hoppträning för Felicia
torsdag- vila
fredag- trim på grusplanen
lördag- Åby 100cm
söndag- Åby 100cm

tävlings-planering NY

Så här ser våran tävlingsplanering för närvarande ut:
v 30: Göteborg Hästsportklubb (på Åby travbana): lördag 100cm 4 fel
                                   - " -                                 söndag 100cm 5 fel
v 34: Tranemoryttarna: LC:2 2015 (anmäld)
v 35: Ätrabygdens Ridklubb: 90cm och 100cm (anmäld)
v 36: Föreningen Gäseneryttarna (lördag): 95cm och 100cm (anmäld)
        Ulricehamnsbygdens Ridklubb (söndag): LC:2 (anmäld)
v 38: Tranemoryttarna: H90 (anmäld)
v 41: Alingsås Ryttarsällskap: 95cm och 100cm
v 42: Tokarps Ryttarförening: 2 x 100cm (eventuellt 110cm om första starten känns bra)
v 43: Göteborgs Fältrittklubb: 95cm och 100cm
v 46: Kungsbacka Ridklubb: 95cm och 100cm
v 47: Falbygdens Hästsportförening: 90cm och 100cm ELLER 100cm och 110cm
v 48: Tokarps Ryttarförening: LC:2?
 
Beroende på hur det känns med hoppningen blir det kanske 110cm-debut på någon av dom sista tävlingarna. Dock vill jag isf försöka hoppa det på en P&J innan, antingen hemma eller på UBRK.
I dressyren har jag inga större ambitioner för tillfället men jag tror att LC:2-programmet kommer passa Sammy och mig bättre än LC:1. Vi får se hur det går.
En fälttävlan blir det bara och målet är att genomföra hela denna gången.
Om någon är intresserad i att följa med som groom/fotograf/filmare är jag mer än tacksam. Det är lite tunnt med kort och videos nu nämligen. :)
 
Hermanstorp augusti 2014
 

torsdag, fredag och idag

Lite uppdatering från resten av veckan: i torsdags fick Sammy vila. I fredags red jag ut en sväng med en del galopp i både upp- och nerförsbackar. Även lite trav på asfalt blev det.
Idag red jag till grusplanen och trimmade lite där. Jag glömde ta kort så ni vet hur den ser ut men planen är väl ca 20x40m eller något större tom. Perfekt för mina ändamål. Som förra gången blev det mycket åttvolter i galopp där jag bröt av till skritt vid X för att byta varv och fatta ny galopp. Måååånga fattningar från skritt blev det. Det märks att Sammy har blivit lite starkare då det tog längre tid innan han blev trött. Jag tror att han även fattade fel galopp endast en gång på slutet.
Bitvis var han även väldigt mjuk och lösgjord i sidorna. Detta är något jag måste jobba med mycket mer, för hållbarhetens skull. Men även detta är en styrke-sak som kommer med tiden.
Vad jag dock inte gillar just nu är att Sammy har svårt att slappna av när vi trava och galoppera på grusvägarna- han känns alltid på helspänn och på sin vakt. Det var något bättre idag och några meter här och där välvde han överlinjen men det hände för sällan. Jag har inte riktigt kommit på varför han är sån men jag hoppas att det släpper allt eftersom.
För övrigt är jag fortfarande super-nöjd med min 1m-runda från i onsdags. Ju mer jag tänker på den ju nöjdare blir jag, liksom. Skumt, eller? Det brukar ju var tvärtom, att man kommer på mer och mer saker som man kunde ha gjort bättre. Nu var den rundan långt ifrån perfekt men jag tror att just DÅ hade jag inte kunnat göra det bättre. Sedan måste man faktiskt få känna sig nöjd också. Man kan inte bara se och påpeka det negativa, då drar man bara ner sig själv och får dåligt självförtroende.
Så, nog babblat för idag. I morgon har Sammy vila igen. 
Ha det
/M
 
så liten och tanig, Sammy 2½ år
 

P&J på Ubrk

Då var sommarens första hopp-tävlinga avklarad och jag kan inte var annat än nöjd.
Sammy skötte sig som det gentleman han är och hoppade allt utan att tveka. Att sen piloten ibland glömmer av att vänta och ha lite is i magen är en annan femma
90cm- 2 ner som var mitt fel, såklart. Jag blir osäker och ser inte avståndet vilket reultera i att jag skänklar på och han hoppar av ett språng för tidigt, typ. Jag kommer faktiskt inte ihåg vilka hinder jag rev men jag kommer ihåg att vi tog av på 5 språng mellan 3:an och 4:an där det skulle var 6 språng. Det gick bra iaf. Känslan var ändå så pass ok att jag bytte min andra 90-start till 1m och det ångra jag inte.
1m- 1 ner som även detta var mitt fel men överhuvudlag bättre ridning från min sida. Jag red inte iväg honom på samma sätt utan tänkte medvetet på att hitta rätt avstånd. Sammy var väldigt lätt att reglera både framåt och bakåt så det kändes väldigt skönt. Här rev vi 7:an som var ett räcke. Det blev ett rejält pet med frambenen då jag släppte honom för tidigt i avstampet samtidigt som jag kastade mig fram med överlivet så han kom inte upp med frambenen.
Övning ger färdighet och om man tänker på att detta var vårat andra försök i 1m så blev det godkänt. Första försöket är mer än 1 år sedan och blev katastrof (utesluten på 2:an). Dessutom är det nästan 3 år sedan jag senast hoppde 1m-bana, då med Ophelia.
Nästa tävling blir då på Åby nästa helg. Vi ska starta 1m både lördag och söndag. Det är regionala klasser och Lennart Lindelöw som bygger banorna. Detta ska bli väldigt spännande.
 
banan
 
Sammy efter starterna
 

privat-träning

Dagen bjöd då på den planerade hopp-träningen för Felicia Brundin. Så himla nyttigt att träna igen och dessutom för en ny tränare.
Jag värmde upp själv i alla gångarter och sen satte vi igång med första övningen- klockan. Målet var att få 6 jämna galopp-språng och det var inte lätt, alls! Jag började i vänster då det är Sammys lättare varv. Dock märkte jag rätt fort att han har svårare att korta sig i vänster. Han är lättare att böja och ställa men just detta med att påverka galoppen var svårare. Det tog några varv innan det blev så bra som det bara gick just för dagen. Till slut klarade vi iaf 2 varv med 6 språng överallt.
Efter en kort skritt-paus fortsatte vi i höger varv och här var problemet tvärtom- vi fick in 7 språng emellanåt så det blev till få honom att ta för sig lite med där. Även det funkade till slut så det blev en mikro-paus igen.
Vi fortsatte med att hoppa ett litet räcke på volt i höger varv då jag har problem med att landa i höger-galopp. Även detta löste sig efter några repetitioner. Sedan hoppade vi samma räcke men från vänster till höger så att det blev ett byte.
Paus igen och sista övninge. 2 räcken som stod ut med medellinjen så man hoppar dom från långsida till långsida. Vi började i vänster och hoppade första räcket där vi fortsatte på en halvcirkel till höger och nästa räck, svänga vänster och långsidan upp med ett mini-räcke- 5 galopp-språng- oxer. Första gången gick det klockrent så avståndet blev kortat lite och oxern höjd. Nu kom vi in med lite för kort galopp så Sammy tog av stort och jag hängde efter. Nästa gång samma sak men nu hängde jag med så vi landade i balans iaf och där avslutade vi.
Det blev rätt intensivt idag då vi var själva och därav inte så många språng. Nu hoppas jag på en bra känsla på onsdag och sen får vi se om jag åker till Åby nästa helg.
Vad som kom fram även idag är att jag lätt blir passiv när jag är osäker på avståndet. I dessa lägen överge jag Sammy som får lösa situationen bäst han vill. Som tur är har jag en väldigt snäll häst som alltid gör sitt bästa men tyvärr hänger matte inte alltid med då. Eller så överreagera jag och rider iväg honom så han måste tar av stort för att inte krascha. När ska man lära sig att ha lite is i magen och bara RIDA?!?
Felicia tyckte iaf om Sammy och sa att han har e bra inställning till allt. Alltid lika kul att höra. :)
Dit ska vi nån gång med mig på ryggen!
 

schema vecka 29

Vecka 29 och 2 veckor av min semester har gått. Jag har börjat promenera (äntligen! skulle ha börjat med det direkt men när nu vågen visade på tok för mycket fick jag tummen ur.)
 
Sammys schema ser ut så:
måndag- hoppträning för Felicia
tisdag- uteritt
onsdag- P&J på UBRK, 2 x 90cm, eventuellt blir andra starten 1m beroende på hur det känns
torsdag- vila
fredag- uteritt
lördag- uteritt till grusplanen och trimma lite
söndag- vila
 
Mitt schema ser ut så:
måndag- cykla till MyOne (ca 2mil t/r) och rida
tisdag- promenad och rida
onsdag- promenad och rida
torsdag- promenad och cykling
fredag- promenad och rida
lördag- promenad och rida
söndag- promenad och cykling
 
 

filmerna

Lite olika hinder...
 
Hela banan...

årets första terrängträning

Idag var Sammy och jag iväg och hoppade terräng för Viktoria Carlerbäck.
Det blev eldprovet för bootsen och jag tycker det funkade bra. Jag fegade lite i början då jag inte riktigt visste hur det skulle funka med blött gräs och lera men dom fick godkänt av mig. Vi halkade till lite nån gång här och där men inget som störde direkt.
Sammy skötte sig kanon och hoppade ALLT!!! Det blev några nya hinder idag så som 2 smalhinder och ett vindskydd. Det ända han tvekade nån sekund på var vinskyddet men det var bara att trycka till lite så hoppade han. Diken och stockar och oxrar och räcken- som en missil drog han och hoppade.
Min ridning var tyvärr lite av och på och jag vågar skylla på att jag är lite ringrostig.
Min kompis Kicki filmade mig så det kommer bli en film så snart jag har fått dom.
Ni får hålla till godo med några kort så länge.
 
Båda smalhinder och som ni ser är det andra även modell längre...
 
Ett litet stigsprång...
 

ingen hoppträning

Hoppträningen igår blev inställd men då jag var så taggad på att hoppa lastade jag Sammy ändå och åkte till Tokarp.
Jag hade byggt upp en femstuds på ena långsidan där mittenhindret låg på 70cm och ett räcke på andra långsidan på 80cm. Inget märkvärdigt alltså, vi har ju inte hoppat på flera veckor.
Hur som så värmde jag upp med en del galopp (efter framskrittning såklart) och försökte framför allt att få honom att tar höger innerskänkel. Just att ge efter i höger har vi problem med, det är svårare att ställa och böja honom där.
När vi var uppvärmda tog vi några språng på räcket i vänster varv för att sedan byta och tar några språng i höger. Inga problem alls bortsett från att vi hade lite svårare att hitta rätt avsprångspunkt i höger.
Efter en mikropaus gav vi oss på studsen och den tog vi klockrent. Vi hoppade den 2 gånger i vänster och tog räcket direkt efter. Sedan tog vi den även 2 gånger i höger för att avsluta på räcket igen.
När jag travade av honom var han mycket finare och mjukare i höger än när vi började. Min teori är att han med hjälp av hoppningen slappnar av bättre i överlinjen och höjer ryggen. Undrar om jag kan kräva lite hinder på framridning inför dressyrtävlingar? ;)
Passade på att spola av honom när jag ändå hade honom i stallet. Sen fick han stå i spillta medans jag plockade bort hindrena.
Överlag var han fin idag och lyssnade ok på hjälperna. Dock måste vi träna på kvickheten i att ta förhållningarna. Sedan kan ha bli lite övertaggad när man t.ex. har gjort några fattningar från skritt och börja gärna takta eller gör nånting i hopp om att det blir rätt. I dom lägen gäller det att lugna honom och vänta tills han lyssnar igen.
 
I morgon vankas det terrängträning. Vi får se hur det funkar med bootsen.
 

dagens tur

Som planerat red jag till grusplanen jag hade hittat. Det blev lite trav och galopp på vägen dit och väl där kunde jag börja jobba honom direkt.
Det blev en del galopp med lite förvänd och sedan fattningar från skritt- volt- halt vid x och sedan ny fattning från skritt i andra varvet osv. Första gångerna tog det några meter innan förhållningarna tog men det blev bättre och bättre. Fattningarna var nästan perfekta. Dom flesta gjorde han faktiskt på fläcken och några blev det lite travsteg och 2 eller 3 fattade han fel. Detta var på slutet så det var nog för att han blev lite övertaggad och/eller trött. Hur som är jag nöjd med honom. Han var lite spookig på vägen men inga stora saker.
En sak som jag har märkt med honom är att han behöver mycket galopp för att sänka nacken och komma upp med överlinjen då han var finast på slutet.
I morgon vankas det då hoppträning och det ser jag fram emot.
 
Så här ser kexet ut i sin fulla storlek...
 
Sammy har väldigt mycket blonda slingor i manen för tillfället. Rätt snyggt. :)
 

schema vecka 28

måndag- uteritt
tisdag- hoppträning för Felicia Brundin
onsdag- vila
torsdag- terrängträning för Victoria Carlerbäck
fredag- vila (jag ska till kiropraktorn på morgonen), kanske en kort promenad
lördag- uteritt (åka iväg och bada?)
söndag- uteritt
 

andra semester-veckan

Nu börjar min andra vecka på semestern. Jag har faktiskt inte planerat nånting alls utom ridning.
Blev lite ändring i helgen då Sammy fick vila även i lördags. Jag var ju hos kiropraktorn i fredags och blev då, som väntat, rätt öm i ryggen då det fanns en del att ta loss. Detta resulterade i att jag tog det säkra före det osäkra och skippade ridningen i lördags.
I går åkte jag dit tidigt, jag tror att jag satt upp vid 7.15 och redan då var det 22 grader. Det blev ett kort men intensivt pass på en äng med en del galopp.
Nu regna det också och jag tycker det känns väldigt skönt att få luften rensat lite och att det blir lite svalare. Tanken är att åka till Sammy vid lunch eller så och rida ut en sväng. Jag hittade en grusplan mitt i skogen som jag tänkte rida lite på.
 
grabbgänget sover, Sammy ligger platt mitt i smeten...
 
Jag har köpt nya vitaminer till Sammy som är väldigt smidigt att fodra- det är en stor kex som innehåller hästens dagliga behov. Han tycker dom är goda och norpar i sig hel kexet rätt fort. Detta är typ en fjärdedel av hela kexet.
 
 

första ridturen

Då är Sammys sommarvila över och vi tog första turen idag.
Vi var ute i ca 45min med skritt och trav på fina vägar här. Det finns en del att utforska och jag hoppas på att hitta en väg ner till sjön så att vi kan bada!
Sammy var pigg och glad om än lite spänd men inget som inte gick att påverka.
Han fick gå med boots på alla 4 också och det funkade fint. Även hans nya PS-träns passade fint. Köpte ett Jump Off på outleten nämligen, i brunt så det matchar sadeln. ;)
Lagom taggad pony innan ridturen.
 
RSS 2.0