semester

Jag är pa en snabbvisit hemma i Tyskland da mina farföräldrar firade Järnbröllop- 65 ar som gifta! Sla det om ni kan. ;)
Igar tillbringade jag hela dagen med min syster och min mamma och vi Passade även pa att hälsa pa morfar och hans Frau.
Idag är en lugn dag. Jag ska bara förbereda 2 smörgastartor till pappas bal i morgon.
Vi hörs väl när jag är hemma igen. Flyget gar pa söndag kl 6.10. Det blir en tidig morgon.
Ha det
En halvsides-Artikel med jubiläums-paret.
 

vågar jag? tävlingsplanering hösten 2015

Då kommer här höstens tävlingsplanering.
v 42 söndag 18/10- (K) Tokarps Ryttarförening 2 gånger 100cm- anmäld
v 43 lördag 24/10- (L) Göteborgs Fältrittklubb 95cm, 105cm- anmäld
v 44 söndag 1/11- (R) Borås Fältrittklubb 100cm, 110cm- anmäld (öppet om jag hoppar 110 eller annan ryttare)
v 46 lördag 14/11- (L) Alingsås Ryttarsällskap 95cm, 100cm
v 47 lördag 21/11- (L) Falbygdens Hästsportförening 90cm, 100cm (kanske 110cm istället för 90cm)
Så ser det ut just nu. Hade även planerat en tävling på lördag v 45 i Jönköping men dagen efter är, förhoppningsvis, träningen för Eamon Hickey och det blir för mycket med både tävling och träning direkt efter varandra.
Nu håller jag tummarna att det inte sker fler missöden med Sammy så att vi kan tävla på lite.
 

bläh

Och då blev man sjuk, bläh på den!
Mådde jättekonstig på jobbet idag med tungt huvud så jag pratade jätteilla och sedan fick jag ont i huvudet och blev jättetrött. Till slut spydde jag även så då var det bara att åka hem. Har sovit typ 3 timmar nu men mår fortfarande konstig. Det är bara att vila upp sig så man är frisk sen när jag ska till Tyskland.
Träningen blev inställd då. Rätt surt då dom hade byggt en såååå fin bana på Tosseryd som jag var jättesugen på att få hoppa runt på. Med kombination och trippelbar och linjer och, ja, allt. Men men, det kommer fler tillfällen.
Som tröst har jag anmält mig till en träning för Eamon Hickey! Hoppas bara jag kommer med. :)
Nu är det softa framför en serie som gäller.
Ha det
/Maddel

2 uteritter/trim och en vilodag

Hej på er
I söndags red jag ju med Sammy bort till grusplanen. Trim stod på schemat och träna lite fattningar. Men först jobbade jag på att kunna ställa honom till höger. 
Jag har alltid haft svårare för att ställa och böja Sammy till höger men just nu är det löjligt svårt. Att böja honom går väl hyffsat ok men att ställa i endast nacken är näst intill omöjligt- halsen är spikrak och rumpan flyter till vänster men i nacken händer det ingenting. När jag flyttar tillbaka rumpan så åker bogen iväg/ han blir som en banan med högersväng. Ska nog boka kiropraktor till honom och kolla upp detta.
Som vanligt blev det bättre på slutet men det släpper aldrig hel. Fattningarna funkade bra iaf, både från trav och sedan även från skritt. Några gånger kom hela fattningen bakifrån och han kunde även behålla formen och då nöjde jag mig sedan och joggade hemåt igen.
Igår fick han vila och bara var.
Idag blev det en tur till grusplanen igen men med ett annat tänk på vägen dit. Redan när jag red iväg började jag, på lång tygel så klart, att ställe både till höger och vänster. Det var något bättre till höger redan från början men fortfarande stor skillnad mot vänster. Däremot kryper han in långt bakom lod när jag kräver höger-ställning. Han krullar ihop sig rejält då han tycker det är jobbigt och försöker på så sätt att komma undan. I detta läge lyfter jag handen och skänklar på så att han kommer fram med nosen igen.
När vi väl kom till planen travade och galopperade jag lite. Även i traven var han lite lättare att ställa och böja men samma problem med att knäppa av/ krulla ihop sig. Till slut travade jag honom på halvlånga tygler på en stor åttvolt och ville bara att han går med sänkt nacke men utan att krulla ihop sig. Efter några åttor gick det bra och då red vi tillbaka.
Mycket jobb men det kommer bli bra  i sinom tid.
I morgon blir det hoppträning för Felicia, det ska bli kul.
Ha en bra kväll
/Maddel
 

2 ridturer senare

Både i fredags och igår red jag ut med Sammy. Det blev rätt lugna pass med jogg i alla gångarter. Igår red vi även på lite vildstigar mitt i skogen och travade lite där. Väldigt nyttigt då det svänger hela tiden, upp och ner samt annats kraffs så hästen får hålla koll på fötterna.
Idag är tanken att rida till grusplanen och trimma lite. Det blir nog en del fattningar från både skritt och trav för att stärka rumpan.
Sedan är jag lite inne på att prova på och starta en distans-tävling nästa år. Det finns en tävling bara några mil härifrån som brukar var i april. Jag är väldigt sugen på att anmäla till Clear Round på 30 eller 40km. En normal-tränat häst ska klarar detta lätt. TR har jag redan läst igenom. Det jag behöver är minst en medhjälpare så jag hoppas någon vill ställa upp när det väl är dags.
Nu ska jag titta på ett serie-avsnitt innan jag beger mig till stallet och efteråt till Sammy.
Ha en bra dag
/Maddel
 

Anna-träning 10/9-2015

Då ska vi se. Här kommer en ej skal-enlig skiss från gårdagens Anna-träning. Snyggt, eller? ;)
Vi började att värma upp hästarna, först lite själv och sedan gemensam. Det var det vanliga med att öka och minska traven och galoppen, lite öppna, sluta (som blev tagen bakdel för Sammy och mig) och lite skänkelvikning. Efter det hoppade vi fram på 2-studsen på ett voltspår (dom 2 röda före respektive efter oxern), några gånger i vänster varv och sedan i höger.
Sen var det dags för första övningen- bågen med dom 2 orangea räcken och den blåa oxern. Tanken var att träna kort anridning/ anridning ur sväng då inne-säsongen börjar nu. Vi började i höger varv och hoppade första räcket, 5 galoppsprång fram till oxern, lägga volt direkt efter och hoppa oxern igen och vidare till andra räcket. Varvbyte och så hoppade vi det från vänster.
Andra övningen blev att vi hoppade den gröna oxern där vi kom ur sväng- lång anridning till det lila räcket och kort sväng och hoppa den blåa oxern på medellinjen.
Sista övningen var serien på långsidan där det var 2-studs, 2 kortare galoppsprång- oxer- 2 kortare galoppsprång- 2-studs.
Sammy var toppen hela träningen igenom. Han lyssnade fint både framåt och bakåt vilket resulterade i att vi hittade i princip alla avsprångspunkter. Någon miss här och där men inga katastrofer.
Mest stolt är jag över att han fixade serien så bra som han gjorde. Trots sin storlek var han spikrak varje gång genom hela serien utan att dra snett för att fixa mer plats åt sig. Även när oxern blev lite högre och bredare och avstånden ännu kortare hade han inga problem. Det var bara jag som var lite sen med att ta tillbaka honom så det blev på håret efter oxern.
Avslutningsvis hoppade vi banan. Den började med att vi hoppade den blåa oxern på medellinjen (från höger till vänster om ni titta på skissen) sedan direkt till bågen orange räcke-blå oxer-orange räcke, vänder upp till det lila räcke, lång anridning till den gröna oxern och avslua med serien på långsidan. Hela banan låg väl på 90cm/1m och oxern i serien kanske på 1.10m.
Jag var lite trött och blev då lite flängig/ red iväg honom på slutet så några bommar föll men bortsett från detta är jag väldigt nöjd med träningen.
Anna tyckte att han har utvecklats jättebra och öste beröm över Sammy. Alltid lika kul. :)
Tyvärr varken kort eller filmer då jag, som nästan alltid, var själv.
Jag känner att det här inlägget blev utan en riktig analys/förklaring men jag får skylla på att jag är något trött och sleten. Det är ju trots allt fredag och jag ska dessutom hoppa in och jobba lite i morgon med.
Ha en bra kväll
/Maddel

Anna-träning

Jag är just hemkommen efter en mycket givande och väldigt rolig träning för Anna Emanuelsson.
Idag får ni nöja er med ett kort på banan och utvärderingen av själva träningen kommer i morgon.
Ha det bra så länge 
/Maddel

jogging-pass

Idag var vi ute på ett joggingpass igen. Lite längre och lite mer trav och galopp än igår. Sammy var fortfarande pigg men inget bus. 
Jag red till grusplanen och red även några varv där innan vi begav oss hemåt igen. Och det finns lite att jobba på kan jag säga. Han ville inte stretcha ut väsntersidan så jag kunde knappt böja honom åt höger. Det gick någorlunda ok i skritt men så fort vi travade blev det värre och i galoppen gick det i princip inte alls. Det släppte lite på slutet (red kanske 5min på planen) men det kommer tar några gånger innan han släpper helt.
I morgon ska han få stå men jag ska dit ändå för att ge honom hans vitaminer.
Mer än så finns inte att säga just nu. Nästa vecka kanske det blir en hoppträning, jag får klurar lite till på det.
Ha det
/Maddel
 

smakråd

Jag vill skicka iväg ett collage på Sammy (och mig) och låta göra ett pussel av det. Tanken är 2000 delar men jag vet inte riktigt hur jag vill sätta ihop collaget. Därför tänkte jag att ni kanske kan hjälpa mig lite.
Jag har bakgrunden och det blir denna då.
Bilderna som ska ingå i collaget är dessa:
Sista bilden skulle jag gärna har bort-retuscherat tränset på samt trollat dit en pannlugg.
Sedan vill jag tar ett helkropps-kort på honom och ha med det också.
Nu till frågan: ska man ta bort hela bakgrunden så att man bara har själva motivet kvar eller "klippa ut" stort runt om, antingen fyrkanter eller ovaler/cirklar? 
Jag har svårt att bestämma mig så vad tycker ni? Nu hoppas jag på många svar!
 
/Maddel
 
 
 

Äntligen på gång igen

Då var Sammy och jag igång igen. I fredags var hovslagaren ute för att fixa fötterna på honom- det blev en sko på hoven med sprickan och verkning på den andra fram. Bak gjorde han ingenting då han inte tyckte det behövdes.
I lördags tog jag en promenad så Sammy kunde "gå in" skon lite och igår red jag ut en sväng med Bettan. Det blev till 99% skritt och endast några meter trav för att känna lite på honom. Han var lite knackig dom första meterna men det släppte direkt och sedan kändes han som vanligt.
Idag blev det en tur  där vi joggade lite i alla gångarter och Sammy var pigg och glad, det kom tom lite bus i form av att hoppa över vattenpölar inkl byte. ;)
I morgon blir det samma upplägg som idag och på onsdag får han stå.
 
 
RSS 2.0