ridning varje dag

Nu får jag enligt schema rida varje dag upp till 45min. 
I torsdags skrittade vi ut en sväng medans jag inte hann med honom i fredags, tyvärr. Men igår var vi ute på en trevlig runda genom skogen med Bettan på sin Nimbus som sällskap. Det blev lite styrketräning då det hade kommit mer snö och vi red en runda som ingen har gått på ett tag så allt var orört- rätt bra med snö.
Idag höll vi oss i manegen där vi red över lite bommar samt mycket volter. Jag kom ihåg en övning som jag red för typ 2 år sedan när jag red några gånger i tävlingsspecialen- man rider på mittvolten och när man korsar medellinjen rider man en mindre volt utåt och sedan fortsätter man på mittvolten. På så sätt byter man ställning från höger till vänster regelbunden och får bra koll på både ytter- och innersidan. Sammy blev väldigt fin där och ja, jag travade även lite, igen. Och mycket övergångar.
Jag tycker mig kunna känna att han redan har börjat bli stadigare i formen även om han dök lite väl mycket med huvudet på slutet.
Just det, nu har jag även bokat återbesöket och den blir av den 1/2. Förhoppningsvis är det sista nu men veterinären antydde förra gången att hon tänkte släppa mig till "min" hovslagare. 
I morgon tänkte jag rida med honom till ängen igen så han får pulse genom snön igen.
Ha det bra
/Maddel
fredagens snö-häst
 

rutan igen

Idag red jag rutan med Sammy och det gick bra det med.
Testade ett nytt bett på honom som jag tänkte ha vid hoppning om han beter sig likadan som på Åby andra dagen. Det är ett jaktkandar (kimblewick) med tungfrihet. Jag hade det på den snällaste inställningen så att det i princip var som ett rakt d-ringsbett. Sammy verkade trivas på det men det är lite svårt att uttala sig när man bara skrittar.
Hur som så byggde jag bara upp en ruta på långsidan och red den flera gånger åt båda hållen. Emellanåt gjorde jag andra övningar som lite skänkelvikningar, stora och små volter samt lite övergångar till trav och avbrott direkt igen, allt för att behålla framåtbjudningen då själva rutan är bromsande.
Prinsen kändes väldigt fin och med mig och jag kände ingen större skillnad mellan höger- och vänstervarv.
Nu ska jag gå och lägga mig då jag börjar jobba 4.30 i morgon.
Ha det bra
/Maddel
rutan med koner
 

dressyrträning

Då var trettondagen nästan över och jag har roat mig med en privat-lektion för Myran. Trots att jag är vääääääldigt hoppsugen valde jag att rida dressyr- hoppningen sparar jag tills Sammy är igång igen! :D
Dagens tema blev hörnpasseringar, något som man inte kan träna för lite på och som hjälper till med så mycket mer än just hörn, och dagens träningskompis var Talisman.
Vi hade rutor på 9x9m vid både A och C med koner ca 2 m innanför hörnen. Sedan skulle man skritta igenom rutorna och ha hästen rättställt i alla hörn. Detta blev då sammanlagt 6 hörnpasseringar på varje kortsida då även hörnen in och ut från kortsidan skulle ridas nogrann. ;)
Jag hade redan sett några lektioner där dom red denna övning så jag visste vad som väntade. Efter lite uppvärmning i alla gångarter var det dags. Det gällde att hålla tungan rätt i mun då hörnen i rutan kom fort så ingen tid att slappna av mellan varven så att säga. Efter några omgånger i båda varven red jag övningen i trav och det blev genast ännu klurigare men jag fick till det rätt bra ändå.
Sedan började vi närma oss slutet av lektionen och då sa Myran att jag fick träna lite på galoppombyten! Det är inget jag själv har lagt så mycket tid på änn då jag inte har haft en häst som kan dom. Jag red på diagonalen och skulle helt enkelt byta inna vi kom ut på fyrkanten igen. Vi började från höger till vänster och första bytet blev bara ett halvt men andra lyckades även om han bytte lite tidigare fram. Från vänster till höger däremot blev väldigt bra direkt och jag är riktigt nöjd med min ridning där.
Överhuvudlag en träning som gav mig väldigt mycket. Bara att rida en annan häst och sedan en så välutbildat som Talisman var väldigt lärorik. Att jag sen red hyffsat bra gjorde inte saken bättre. Så ja, jag är väldigt nöjd med denna träning och gör det gärna om.
lika som bär- far Talisman och son Faramir, vem är vem?
Han till vänster är Talisman
 
Ha det så bra i kylan
/Maddel
 

Välkommen 2016

Då har det nya året börjat och jag hoppas framför allt att Sammy och jag snart är tillbaka på tävlingsbanorna. Jag räknar dock med minst 2-3 månader till innan vi kan börja träna på allvar igen.
Året firades in hos Myran och David. Vi hade trevligt med god mat och lite kortspel för att efter 12-slaget titta på en film ihop. Lagom festande för mig iaf. ;)
Idag blev det en mysig barbacka-tur på Sammy. Jag har dubbat hans boots nu så det är 15 dubbar i varje- halkrisken är lika med noll. Det var blankis på vägarna och plusgrader ledde till att det låg vatten på dessutom, vi halkade inte en enda gång. Inte ens när han hoppade till för nånting nån gång. Riktigt bra betyg!
Resten av dagen är det chill-mode som gäller och sedan är jag på g att tar tag i 2016 med nya mål.
Ha det gott så länge
/Maddel
dubbarna
Sammy går med boots även i hagen just nu
från dagens skritt-runda
 
RSS 2.0