PIGG pawnie

Idag var Sammy P I G G! Berodde dels på att han inte har gått så mycket senaste veckan (han stod hela förra veckan pga det svullna och varma bakbenet, skrittade ut i måndags och löslongerade 20min igår) plus att jag klippte honom idag.
Dagens övning på träningen passade oss bra då- skänkelvikningar. Först i skritt ut med väggen, sedan i trav och till slut red vi hörnlinjen för att sedan fatta galopp, rida en 15-metets-volt och bryta av innan volten är färdig.
Jag hade lite problem att hålla honom på mattan och får honom att slappna av och sänka nacken men det blev bra när jag travade av iaf.
I morgon får jag förhoppningsvis på hans tappsko och då tänkte jag rida ner till banvallen och galoppera. Det var ett tag sedan han fick sträcka på sig. 😉
Sammy 4 månader ❤

Ha det gott

påtvingad vila

Jahapp, Sammy var varm och svullen i ett bakben i onsdags så han har fått vila från ridningen sedan dess så klart. Svullnaden var i princip borta igår men han var fortfarande varmare i den kotan. Därav ingen klippning heller, det gör jag när jag börjar ridda honom igen. Till råga på allt tappade han skon på den andra bak. Det går bra nu. 😅
Jag har fixat med min tävlingsplanering och även denna vår kommer det bli endast dressyr, utom klubbtävlingar på Tokarp och kanske även på Ubbarp. Just det, en H80 har jag inplanerad, får se om den blir av.
Jag har bytt tillbaka och kommer tävla för UbRK igen. Jag har ju velat fram och tillbaka mellan olika klubbar nu men kom fram till att det känns mer som `min` klubb.
Mer spännande än så här blir det inte idag heller. Jag hoppas att värmen är borta i morgon, tog ledigt från stallet idag så vet ej hur det är idag, isf skrittar jag ut en sväng med Sammy.
Ha det
Sammy sommaren 2014
 

Well, hello 2019

Då var det år 2019 och jag ser fram emot att utvecklas ännu mer som ryttare och ekipage tillsammans med Sammy.
Vi är redan anmäld till årets första tävling som kommer var i Jönköping om 3 ½ vecka. Det blir LC:1 och LB:1 som vi startar för att börja lite lätt och får en liten självförtroende-boost.
Annars är målet för året att bli stadigare i LA-klasser och även starta några MSVC. I hoppningen är målet att komma ut på lite tävlingar bara för att ha kul och göra nåt annat. Även någon fälttävlan kommer det bli, som det ser ut just nu iaf.
Jag ska även försöka att komma ihåg att ta ett kort på Sammy varje månadsskift för att kunda se förändringar i kroppen på honom, både positiva och negativa.
 
Första kortet kommer här. Till helgen tänkte jag även klippa honom.
Sammy 31/12-2018 Manen behöver också ryckas ser jag 😅
 
Ha det gott
RSS 2.0