vila och uteritt

Gårdagens planer med Sammy gick i stöpet då det blev lite prat med Lena och Myran över en kopp te. Efteråt blev det meck med både traktorn (som skulle hämtas i verkstan samt fylla på motorolja) och hjullastaren (som skulle tankas) och sedan körde jag ut foder till hästarna- och då blev det lite mer meck då hydrauliken slutade fungera men det löst sig. Var inte hemma förrän strax efter sju. Mitt dygn har för få timmar ibland.
Idag var det Myrans tur att rida och då blev det en tur ut medans matte mocka lite skit.
Veterinären Freddy Wegelius var även ute idag för att kolla tänderna på några hästar och tittade också på Sammy. Han hade 2 hakar som dock inte påverkade honom då dessa satt på ett 'bra' ställe. 
Nu taggar jag för i morgon och dressyr-träning för Frasse.
 
 
 
 

schema vecka 18

Måndag- kravlöst uteritt
Tisdag- Myran rider
Onsdag- dressyrträning för Frasse
Torsdag- terrängträning för Viktoria, äntligen! :D
Fredag- promenad
Lördag- trimma i paddocken (och åka till Tranemo för att titta på fälttävlan)
Söndag- UBRK LC:1 2 gånger

tävling

Idag följde jag med Myran till BFK där hon skulle starta Sammy i LB:1. Samma program som jag red förra veckan och fick ihop strax under 47%. :P
För Myran gick det något bättre och hon fick ihop drygt 60%. Sammy skötte sig toppen, igen. Lite bus i den ena galoppen blev det men annars var det en snygg ritt.
Nu laddar jag för nästa helg och Div 3 omgång 2 på UBRK.
Myran och Sammy
 

massage och promenad

Veckans planering blev ändrat lite me bara fredag och lördag. Jag hade egentligen tänkt att var med på hopp-specialen igår men Sammys massös Linea ville massera igenom högersidan en gång till och då fick vi ändra lite. Så Myran red honom innan lunch och vid ett kom Linea för massage. Idag blev det då en promenad och i morgon tävlar Myran honom på BFK. Det är alltid nyttigt att se sin häst bli riden av någon annan. Jag är också väldigt tacksam för att Myran vill rida honom. Detta hjälper mig väldigt mycket då hon har mycket mer erfarenhet av att utbilda hästar än vad jag har (jag lika med noll).
Sammy och Myran i tisdags på träning
 
Linea stretchar Sammy efter avslutat massage
 

Inget märkvärdigt

Här händer det inte så mycket just nu.
Jag red ut med Sammy både igår (det gick super) och idag (otroligt skvättig häst som skyggade många gånger). I morgon rider Myran honom på förmiddagen då han ska få massage efter lunch. Detta betyder promenad på lördag.
Och på söndag kommer Myran att rida LB:1 BFK med honom.
Igår var jag även iväg en sväng för att byta ett regntäcke med en kompis. Hon hade ett 165 som hon ville sälja/ byta till ett 135 och jag hade ett 135. Perfekt. Provade det på Sammy idag och det passar perfekt. Jag får nog inse att jag har en rätt stor häst... och han är inte färdig än. 😕

schema vecka 17

Mån- vila
Tis- Myran rider
Ons- ut
Tors- ut
Fre- hoppspecial
Lör- Myran rider?
Sön- Myran tävling?
Jag vet inte än om och när det blir någon träning för Ulf eller Frasse så det kan ändras lite.

dagens start

... gick väl så där. Det fattas massa styrka hos både Sammy och mig för att vi ska få procent att prata om. 46.79% blev det.
Dagens ljusglimt var iaf att Sammy klev på transportern utan att tveka både hemma och på tävlingsplatsen (här kunde jag tom skicka in honom). Detta kan bero på att jag flyttade mellanvägg åt sidan. Det har inte gått innan då den satt fast på nåt sätt men nu gick det plötsligt.
Hur som blir det ingen tävling på Tokarp nästa vecka så nästa tävling blir på hemmaklubben UBRK och då ska vi starta LC:1 2 gånget igen.
Just det, vi kom nästan inte iväg idag då Sammy lyckades trampa av sig en sko under natten. Samma som för 3 veckor sen där han var jätteöm. Lena såg detta på fb och erbjöd sig att slå på skon så jag kunde åka iväg. Hon satte även på bakskon som jag drog av i fredags då den satt helt sned. Tack så mycket Lena! Världens bästa stallägare 😀

God morgon

Jag vaknade innan väckarklockan så jag är rätt pigg. Ska gå upp alldeles strax och göra i ordning mig innan jag åker till stallet.
Planen för dagens start är att bara rida igenom programmet på ett godkänt sätt. Sammy har inte den styrkan än att gå i form/ bära sig hela programmet igenom och fokusen ligger inte på detta heller. Plus att jag inte rider så värst bra även om jag själv har gjort stora framsteg dom senaste månaderna.
Det blir en förhållandevis kort tävlingsdag då jag bara startar en klass och jag har starttid kl 10.38.
Vi hörs senare
/Maddel
min snygging

dressyr, vila och uteritt

Då ska jag äntligen summera våran första lokala dressyr-tävling där vi red LC:1 2 gånger. Det var dessutom första omgången i Div 3.
Sammy skötte sig, som vanligt, perfekt. Inte mycket som får den killen ur balans om man säger så.
Första ritten fick vi 55.37% och det är jag nöjd med som debut. Pratade även snabbt med Frasse som ju är min hemma-tränare och även dömde denna ritten. Hon sa också att det var bra. Frasse har ju sett oss några gånger nu och jag har även ridit några P&R där hon har dömd så hon känner oss rätt bra nu. Den största missen i denna ritten var att Sammy fattade fel galopp en gång men annars gick det bra.
I andra ritten fick jag till ridningen lite bättre och fast Sammy var lite trött så förbättrade vi våra procent något och fick 55.74%. Här var missen att Sammy började takta 2 gånger i den fria skritten. Detta är något han gör när han är trött.
Tack vare mina duktiga lagkamrater kom laget på 2:a plats (självklart räknades mitt resultat bort ;)). Det var väldigt roligt att vara iväg med laget och vi är laddade för den andra omgången nu.
Alla kort är tagen av klubb- och lagkompisen Therese Helg.
 
Måndag, tisdag och onsdag fick Sammy vila. Det kom lite saker emellan för både Myran och mig men det gör inget för Sammys skull.
I torsdags red jag ut och då tog jag galopp-rundan. Satte på runkeeper då jag ville veta hur lång rundan är och hur mycket galopp det blev. 12,3km varav ca 6,5km galopp, utan avbrott bortsett från 2 gånger direkt efter varandra pga ett par som gick med sin hund.
Jag verkligen gillar denna runda. Det är grusväg precis hela tiden och det går lite upp och ner och svänger hit och dit så det blir fantastisk träning. Och ja, vi galopperade även nerför. Det är inga starka lutningar och då vi ju även kommer tävla fälttävlan så är det bra att träna nerförs-galopp också, dom banorna är inte platta om man säger så.
Här har ni hela rundan. Det blev galopp från 2,5km (den gråa pricken var en paus då det stod en timmerbil som blev lastad) till 9km. Sen blev det trav i ca 1km och vid 11km (grå prick igen) hoppade jag av och gick hem resten med honom. Stretchade honom ordentligt innan jag släppte ut honom till kompisarna igen.
 
Igår red jag ut en kort joggingrunda tillsammans med Bettan på sin Nimbus. Det blev lite trav och galopp utan krav och Sammy var fin. Inga stelheter eller dylikt. Han blev stretchad även efter denna uteritten.
Idag är tanken att rida igenom LB:1 för i morgon ska vi debutera det programmet på lokal-tävling.
 
Ha det
/Maddel
 

vecka 16

Här kommer Sammys schema för denna vecka
Måndag- promenad
Tisdag- Myran rider
Onsdag- Myran rider
Torsdag- promenad
Fredag- uteritt
Lördag- trim på banan
Söndag- Herrljunga LB:1

fit igen

Jag hade en liten motivations-dipp då Sammy hade tappat en sko och började ömma, detta trots barfota-boots. Han har inte ömmat pga tappsko på evigheter så jag trodde först att han hade fått en hovböld men efter att skon kom på så var han ren igen. Detta betyder att det blir tävling på söndag. Första omgången i Div 3 och jag kommer starta både förlassen och lagklassen i LC:1.
Idag kom även Sammys massör (massös? det är ju faktiskt en hon) och medans hon höll på med Sammy kom även Jens för att slå på tappskon.
 
Resten av veckan ser ut som så att i morgon blir det bara en promenad (han kommer var lite öm i musklerna efter massagen, framför allt på höger sida), på fredag blir det uteritt med fokus på övergångar och på lördag ett lätt trim-pass för att checka av det viktigaste inför tävlingen.
Så här fint vill jag få honom att gå på söndag. Mitt hjärta <3
 

vaccinering

Sammy blev vaccinerad igår så det blir ingen tävling nu på söndag. Egentligen var det dags först nästa vecka men då är första omgången för laget så jag valde att vaccinera honom redan nu. Allt för laget liksom även om jag hade velat ha denna tävlingen som generalprov. Jaja, det går säkert bra ändå. ☺
RSS 2.0