vecka 22

Måndag- ut
Tisdag- Myran rider 
Onsdag- vila
Torsdag- Myran rider
Fredag- ut plus lite trim
Lördag- Svenljunga LC:1
Söndag- Myran rider (eller ut?)

räser-häst

Idag red jag ut på Sammy med Bettan och Nimbus som sällskap.
Vi red en runda som var delvis ny för mig där vi galopperade en del och kom ut vid nya 27:an. Där vände vi och galopperade hemåt igen.
Bestämde mig för att låta Sammy springa lite, sagt och gjort. Jag frågade så klart Bettan om det var ok att jag släppte så jag stack inte bara utan förvarning. Men så snart jag släppte och drev på lite gick det undan. Min häst kan springa rätt snabbt. 😆 Sen räckte det att jag satte mig lite djupare och så kunde jag bromsa in igen.
Detta är inget jag gör regelbunden (senast var väl i höstas nån gång) men det är kul att göra det.
Sen blev det lite trav och skritt innan vi kom till gården igen. Dom sista metrarna gick vi även bredvid.
Stretchade Sammy efteråt och masserade även in arnika i ryggen på honom.

bushäst

I måndags var Sammy lite busig (och uttråkad). Alla hästar kom in i stallet inför kvällens lektion så även Sammy. Lena fixade på tappskon på honom (Tack så mycket! Igen). Efteråt släppte jag ut honom igen och tänkte inte mer på det. Igår när jag kom till stallet berättade Lena att hela flocken var lös efter att dom hade släppt ut. Jag vet att alla grindar var stängda ner jag släppte Sammy men då han var ensam hade han vart och pillat på grindarna och öppnat dessa.
Han har gjort så innan men då var han 1 år och gick själv. Nu var han visserligen också själv i några timmar men kunde han inte ha sysselsatt sig med att äta (det finns ju flera höhäckar att välja mellan) eller pilla med halmen i ligghallen? Skitunge...
Igår hoppade Myran med honom och det gick jättebra. Mer om det kan ni läsa på hennes egen blogg www.myranmagnusson.se.
Nu ska jag fodra lite hästar och mocka.
Ha det
lite körning blev det i måndags

Sammy var heeeeelt slut efter hoppningen igår. 😉

vecka 21

Måndag- körning (saxar runt med en stock på släp)
Tisdag- Myran rider
Onsdag- vila 
Torsdag- ut
Fredag- trim eller Myran
Lördag- trim eller Myran
Söndag- vila

Ljuslingsbacken

I torsdags var jag ju iväg på en startfälttävlan på Ljuslingsbacken. Det var väldigt roligt och precis lagom nivå just nu.
Dressyr-programet var ryttarmärke 2 och det var inga konstigheter. Efter ritten fick man ett skriftligt omdöme (utan poängsättning) och domaren sa även några ord. Hos oss var det ju det vanliga- Sammy är spänd i programet. Men vi fick även en del positivt: jag kunde utföra alla rörelser precis där dom skulle var, han var väldigt fin i den fria skritten och sista halten blev riktigt bra. Just spändheten jobbar jag redan med (mot) så det är bara att fortsätta nöta.
Hoppade fram direkt och här blev han pigg och "brallade" lite efter första språnget men annars skötte han sig. Tog bara ett språng på varje hinder och gick sedan in på banan direkt. 60cm var höjden och vi tog oss runt utan problem.
Efter hoppningen gick jag till transporten och lastade, sedan bytte jag om och bytte schabrack på sadeln samt bett på tränset. Lastade ut igen och alla skydd och boots åkte på. Jag hann precis i tid till terrängbanan och visningen så vi skrittade runt banan och kunde visa alla hinder samt vada genom vattnet innan starten. Detta tyckte jag var väldigt bra framför allt då vi inte har varit på en terrängbana än i år.
Hoppade fram på 2 stockar och sen begav jag mig till starten. Sammy blev väldigt pigg och på här men skötte sig bra. Vi fick 2 stopp som båda kom något oväntat på vanliga stockar medans han hoppade diket utan att tveka. Jag höll även på att ramla av vid det andra stoppet men kunde som tur är rädda mig tillbaka i sadeln och fortsätta. 
Även här fick man en muntligt genomgång av sin runda men här var det tråkiga att han bara sa "det här och det här måste du träna/ändra på". Inte ett enda ord om det som var bra /positiv.
Självklart är det bra att veta vad man måste träna på, det är inte det. Men man behöver även få höra vad som var bra. Jag tänker på alla barn/ungdomar som var med, fick även dom bara höra det negativa?
Jaja, hur som så fick man ett diplom och plakett efter genomförd tävling och det var ju kul.
Nu hoppas jag på att det kommer anordnas lite pay & cross här trakten så vi kan träna lite mer innan vi ska tar tag i våran nästa debutant.
 

Sammy- not for sale

Igår morse när jag vaknade hade jag fått ett meddelande som både förvånade och glädjade mig. Det var av någon som tävlar rätt högt och denna person frågade mig om Sammy var till salu!
Att få denna fråga trodde jag aldrig skulle hända mig med tanke på hur lite vi har gjort och tävlat. Men ändå är det en bekräftelse till mig att jag har gjort nånting rätt iaf och att jag faktiskt har en bra häst.
Jag är mycket väl medveten om att jag inte rider tillräckligt bra (och inte har dom resurser heller för den delen) så att Sammy kommer till sin fulla rätt. MEN för honom spelar det ingen roll om han tävlar 130cm med mig (ja, det är mitt mål) eller 150cm med någon annan. Målen jag har med honom har ingen tidsfrist så om jag når dom om 5 år eller om 10 år kvittar, jag har inte bråttom.
Med detta sagt kommer jag förmodligen aldrig att sälja honom. Min förhoppning är att jag inte hamnar i den sitsen att jag är tvungen att sälja heller.
Min stjärna, 120cm och han tar inte ens i...
 

schema vecka 20

Måndag- vila
Tisdag- Myran rider
Onsdag- uteritt
Torsdag- startfälttävlan 
Fredag- promenad 
Lördag- Myran rider
Söndag- vila

tvångspaus

Ingen bloggning på 1½ vecka... Jaja, detta har sina grunder.
Förra onsdagen skulle jag ju träna för Frasse. Jag börjar skritta fram Sammy och han känns fin men när jag börjar trava var han jättehalt vänster bak. Ingen svullnad eller värme men Myran sa att dom dagen innan hade ridit på en väg med mycket stenar så han trampade nog på en sådan och fick ett blåmärke eller dylikt i sulan. Så han fick vila helt i 3 dagar och sen longerade jag i söndags för att kolla och då var det mycket bättre. Även i måndags blev det longering efter en promenad och det var ännu lite bättre med hältan. I tisdags var Linea ute och masserade honom igen och han var fin i musklerna, tom höger-sidan. Promenad och longering i onsdags och då såg jag ingen hälta allas alltså red jag ut en sväng i torsdags. Bara en runda på ca 25min med nästan bara skritt och några meter trav för att känna efter- han var jättefin om än lite pigg-> spänd.
Igår tänkte jag också rida ut en sväng och då det blåste så jävligt fick han lösgaloppera i paddocken först. Det var tur att jag lät honom göra det för det kom några rejäla bockningar kan jag säga. Red sen ut som planerat (samma runda som dagen innan) och efteråt tog jag några språng. Det stod hinder framme efter söndagens hopp-tävling så jag la ner dom till kryss. Det var kul tyckte både Sammy och jag.
I dag ska Myran rida honom och i morgon tänkte jag tar några språng igen.
Pga hältan avanmälde jag från tävlingen i Borås på torsdag då jag inte visste hur fort Sammy skulle bli fräsch igen. Jag ska istället åka till Ljuslingsbacken och var med på deras startfälttävlan. :D 60cm hoppning och ryttarmärke 2 dressyr bör vi klara.
 
RSS 2.0